Mojfaks.hr u Vijesti

Jedinstven u Hrvatskoj: Umjetnička akademija u Osijeku otvara novi diplomski studij

Na Umjetničkoj akademiji u Osijeku pokrenut je diplomski sveučilišni studij ilustracija, jedinstven u Hrvatskoj, a rijedak i u vrlo širokom okruženju.

8. svibnja 2017 17:00
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Razvijen je i oblikovan na temelju iskustava niza srodnih izbornih kolegija s nekolicine naših i inozemnih akademija. Karakterizirat će ga i jaka sekcija stripa.

U svrhu najave novog studija prošlog je petka održana i tiskovna konferencija koju su najavili predstavnici Umjetničke akademije u Osijeku. Idejni začetnik studija, voditelj Odsjeka za likovnu umjetnost, doc. art. Stanislav Marijanović istaknuo je važnosti i prednosti noviteta Umjetničke akademije.

"Unatoč značajnom broju umjetnika koji su individualno dosegnuli razinu vrhunskih ilustratora, nedostaje sustavno i kompletno visokoprofesionalno obrazovanje koje će osigurati kadar spreman odgovoriti na složene zadatke suvremenih medija i potrebe sve zahtjevnijeg tržišta te očekujemo veliko zanimanje za upis budućih magistara ilustracije", kazao je Marijanović za Osijek031.

Kako je pojasnio, diplomski sveučilišni studij ilustracija povezan je s temeljnim i modernim vještinama i strukom na način da studente priprema za realiziranje sinteze između likovnosti i izvedbenih umjetnosti, odnosno između kvalitetne tehničke izrade i kreativnog rješenja.

"U smislu ilustracije riječ je o demonstriranju temeljnih znanja za kreiranje adekvatnih ilustracija za tiskana i digitalna izdanja u rasponu od crteža do digitalne ilustracije", pojasnio je idejni začetnik studija.

Više o uvjetima upisa, ali i samom studiju pronađite ovdje.

L.B./izvor: Osijek031
foto: uaos.unios.hr/screenshot upisne brošure/autori ilustracija: doc.art.Stanislav Marijanović i doc.art.Dubravko Mataković

Još vijesti