Mojfaks.hr u Vijesti

Jedno hrvatsko sveučilište najesen otvara novu menzu: Objekt udaljen svega pedesetak metara od nastavne zgrade!

Tri tjedna prije početka nove akademske godine 2019.2020., Sveučilište Sjever u Koprivnici svečano će otvoriti vrata svoje nove menze.

7. lipnja 2019 11:59
Jedno hrvatsko sveučilište najesen otvara novu menzu: Objekt udaljen svega pedesetak metara od nastavne zgrade!

Jedno hrvatsko sveučilište najesen otvara novu menzu: Objekt udaljen svega pedesetak metara od nastavne zgrade! Foto: MojFaks

Objekt je udaljen pedesetak metara od zgrade u kojoj se odvija nastava, a grad Koprivnica dalo ga je Sveučilištu na korištenje. Sveučilište Sjever je u menzu uložio 3,5 milijuna kuna, a epodravina.hr navodi i kako je to prva menza javnog sveučilišta u Hrvatskoj koju nije financirala država. 

"Veselimo se otvaranju studentskog restorana i kafića u Kampusu, ističu na Sveučilištu Sjever, gdje uskoro počinju ispitni rokovi, ali i upisi novih studenata na preddiplomske i diplomske studije, za koje i ove godine vlada izuzetan interes srednjoškolaca iz cijele Hrvatske", govore iz Sveučilišta Sjever. 

Iako je već mogla biti otvorena u lipnju, datum otvorenja premjestio se na rujan iz razloga što rad menze tijekom ljetne pauze jednostavno ne bi bio pametan poslovni potez, prenosi epodravina.hr. Studenti će, stoga, za to se vrijeme moći hraniti u menzi koja se nalazi u sklopu koprivničkog KTC-a. 

Projekt je realiziran još prošle godine, ali je došlo do projektne greške, koja je, zbog velike količine dozvola i certifikata, znatno odužila cijeli proces, koji je ionako bio odužen zbog problema s natječajem za koncesionara. 

P.H.
Izvor: epodravina.hr
Foto: scpu.hr

Još vijesti