Mojfaks.hr u Vijesti

Jednokratne potpore: Ova općina će za studente izdvojiti čak 50 000 kuna

Tijekom studija svaka stipendija je dobrodošla, a studenti s područja Varaždina i Čakovca definitivno imaju razloga za slavlje. Naime općina Sveti Martin na Muri ove godine izdvojit će 50 000 kuna potpore za svoje studente koji studiraju u sjevernom dijelu Hrvatske.

13. ožujka 2018 11:04
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Općinsko vijeće Sveti Martin na Muri na svojoj 7. sjednici donijelo je Odluku o broju i visini redovnih i jednokratnih stipendija studentima sa svog područja za 2018. godinu. Na temelju kriterija i bodovne liste Povjerenstva za dodjelu stipendija dodijeljeno je 12 redovnih stipendija prema mjesečnim iznosima od 300 kuna za studij u Čakovcu i Varaždinu, po 400 kuna za sva ostala učilišta u Hrvatskoj te po 400 kuna za studiranje u inozemstvu, piše portal eMeđimurje.


Općina Sveti Martin na Muri brine o svojim studentima pa će ove godine za njih izdvojiti 50 000 kuna... izvor: Wikipedia

Vijeće dodjeljuje i dvije jednokratne stipendije i jednokratne pomoći u iznosu od 1 000 kuna po studentu.U Čakovcu i Varaždinu studira dvoje mladih, na ostalim učilištima studira osam studenata te u inozemstvo (Austrija i Slovenija dva studenata). Od studenata koji su dobili po 1 000 kuna jednokratne potpore ili stipendije jedan student je u Ljubljani, a drugi u Varaždinu, piše eMeđimurje.

Ukupno će općina ove godine iz svog proračuna za studentske stipendije isplatiti 50 000 kuna, a stipendije mogu dobiti redovni studenti na svim godinama studija, osim 1. godine. Ovo su izvrsne vijesti za studente sa sjevera Hrvatske jer će im novčana potpora svakako dobro doći.

Ivana Petrić
izvor: emedjimurje
foto: Wikipedia

Još vijesti