Mojfaks.hr u Vijesti

Jer obrazovanje je bitnije od udobnosti sobe: godinu dana živio u šatoru

Cijena studija astrofizike u Manchesteru je astronomska. Zato je ovaj student odlučio žrtvovati komfor nauštrb obrazovanja...

21. srpnja 2015 16:44
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Evan Eames iz Montreala u Canadi je došao studirati astrofiziku na sveučilište u Manchesteru. Cijena školarine je iznosila 20 tisuća funti godišnje (tj. 217,351.42 hrvatskih kuna prema današnjem tečaju) pa je Evan shvatio kako neće imati dovoljno novca i za sobu u studentskom domu.

Većina studenata bi odustala u tom trenutku, ali ne i Evan.

Odlučio je čitavu akademsku godinu provesti u šatoru. Postavio je oglas na Reddit naslovljen "Mogu li godinu dana živjeti u vašem dvorištu?".

U oglasu je naveo kako je već živio u šatoru dok je studirao u Melbourneu, a stavio je i fotku kao dokaz. Vidi se da je student na razmjeni jer ima Sonyev laptop umjesto Macbooka, a obožavamo plišane Pikachu šlape.



Na Reddit oglas se javila studentica matematike Charley Mantack jer je oglas bio čudan i zabavan. Zauzvrat, Eames joj je davao instrukcije iz matematike kako bi Charley uspješno položila ispite na Stockport Collegeu.

Evan Eames je uspio upoznati i djevojku. Mora da je predivna s obzirom da joj ne smeta činjenica što čupavi Kanađanin živi u nečijem vrtu u šatoru - čak i kad pada kiša.



Više fotki pogledajte ovdje.

F.O./izvor i foto: imgur

Još vijesti