Mojfaks.hr u Vijesti

Jeste li se ikada zaljubili u profesora? Petina vaših frendova je!

Osim učenja, pisanja zadaća i ispita, u školskim klupama često se rađaju simpatije koje školske dane čine ljepšima. Portal EduCentar istražio je na više od 350 ispitanika jesu li ikada bili 'zatreskani' u nekoga s 'druge strane katedre'.

25. rujna 2013 23:07
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

>> Poslovi: Provjeri aktualnu ponudu studentskih poslova

Simpatičan (mladi) profesor ili profesorica koja zna predavanje učiniti zanimljivim može probuditi simpatije učenika u školskim klupama. Tako skoro petina ispitanika (19%) priznaje da im se često dogodilo da se \'zatreskaju\' u profesora ili profesoricu.

Druga petina ispitanika (21%) odgovara da su tek jednom gajili simpatije prema profesoru/icu. Dok s jedne strane ta \'zatreskanost\' može ometati koncentraciju učenika, s druge strane može donijeti pozitivne rezultate.

Kako bi se učenici istaknuli i privukli pažnju dotičnog profesora/profesorice, ispitanici su više učili i \'skupljali\' bolje ocjene u imeniku. Tako jedna ispitanica komentira: \'Profesor iz matematike bio je mlad i simpatičan, odmah sam krenula učiti i do kraja godine sam imala peticu\'.

Ipak, 60% ispitanika nikada nije bilo zaljubljeno u svoje profesore tijekom školovanja. Kao jedan od razloga, ispitanica navodi: „Bilo je dovoljno dečki u razredu pa nije bilo potrebe za time", dok druga dodaje \'da nije bila zatreskana, ali da tome ne treba pridavati toliko pozornosti jer je to sasvim normalna i česta pojava\'.

Educentar..net


Provjeri još...

>> Kako prepoznati brucoše? Lako! Evo što ih razotkriva...

>> Šokantno: Najtraženiji je seks sa studenticama

>> Nezadovoljni studenti zasadili marihuanu po cijelom gradu 

>> Seks među studentima – da na jednu noć, ne na prvom spoju!

>> Video: Glumio profesora i plašio brucoše na prvom predavanju

Još vijesti