Mojfaks.hr u Vijesti

Kad nemaš para za hranu - neobični načini kako se prehranjuju neki studenti

Studentski život nije lagan. Nakon predavanja dolazi vrijeme za izlaske, rundanje i cuganje, a tek ponoćni ‘munchiji’ koji vas kao u transu vode do najbližeg pizza-cuta ili pekare koja tek pokreće proizvodni pogon mirisnih bureka. Treba to sve financirati!

29. rujna 2014 17:13
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ponekad jednostavno nema dovoljno navaca za sve. Nakon bančenja, drugih životnih zadovoljstava i pokojeg nepredviđenog troška, što kad u džepu više ne preostane ni lipa? Što pojesti i kako se prehraniti? Evo kako su tom problemu doskočili neki škotski studenti…

Emily, 19, predškolski odgoj

“Tokom produljenog vikenda frendica i ja potrošile smo pare na cugu pa si nismo mogle priuštiti večeru. Zato smo krenule u pohod na “hranu s poda” i pronašle tri kutije ostataka s krumpirićima i sirom. Ponekad sam jela i pizzu iz kante za smeće. Češljanje po kebabdžinicama je okej. Ako koketiraš s muškarcima sigurno će ti dati hranu. Jednom sam rekla muškarcu da ću mu biti djevojka ako mi da pola svog kebaba. Poprilično sam sigurna da smo još dugo u vezi. Jednom sam također izašla iz kluba bez novca za taxi. Pronašla sam muškarca koji će platiti i doći do mog stana, ali kad smo došli do sobe rekla sam mu da nisam takva djevojka i natjerala ga da ode.”

Kirsty, 19, lingvistika

“Do drugog tjedna predavanja, sve što sam imala u kući bile su 24 mrkve. Odlučila sam napraviti juhu od mrkve, ali sam zaboravila dodati vodu pa sam morala jesti ogrmnu hrpu zagorene mrkve.”

Paul 19, pravo, i njegovi frendovi Spud i Ross

Paul: “Otišao sam na ljetovanje sa svojim frendovima. Morao sam postiti 4 dana jer nisam imao para. Kad god bismo otišli u restoran, samo sam sjedio i čekao dok ne bi završili s klopom – meni bi dali ostatke. Upravo sam podigao sam 20 funti s računa. To je sve što imam. Moj je savjet da ne potrošite sve novce na tjednoj fazi, uvijek ostavite dovoljno novaca za hranu.”

L.B./izvor: The Tab
foto: sxc.hu

Još vijesti