Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Kad voziš, ne fotkaj ‘selfije’: istraživanje otkrilo da mladi škljocaju za volanom

MojFaks | Vijesti, 01.10.2014.Kad voziš, ne fotkaj ‘selfije’: istraživanje otkrilo da mladi škljocaju za volanom

Istraživanje koje je provela jedan od giganata auto-industrije pokazalo je da su mladi vozači malo preopušteni za volanom – dok okidaju selfije prilikom vožnje, pogled im skreće s ceste i taj period nepažnje proteže se u duljini od 5 nogometnih igrališta.

Anketa je pokazala da svaki četvrti mladi vozač fotografira ‘selfije’ dok vozi, a rezultati su ovakvi unatoč tome što se svi sudionici slažu da je to opasno. Obzirom da su prometne nesreće glavni uzrok smrti tinejdžera i ranih adolescenata, ovi rezultati zabrinjavaju.

Ispitano je 7 tisuća korisnika pametnih telefona u dobi od 18-24 godine, a rezultati pokazuju da se pametni telefoni u vožnji koriste češće no što bi trebali, a zbog provjeravanja društvenih mreža ili fotkanja ‘selfija’.
 
Prosječno vrijeme koje vam oduzme okidanje selfija je 14 sekundi, a za to vrijeme, pri prosječnoj brzini od 100 km/h, prijeđete razdaljinu jednaku duljini 5 nogometnih terena…bez da gledate cestu!

Gotovo svi rumunjski ispitanici, njih 97%, odgovorilo je da fotografira tokom vožnje, dok su Španjolci manje skloni tome (32%).

Najpožrtvovniji korisnici društvenih mreža u vožnji su Nijemci (35%), a Britanci će najradije okinuti 'selfi' dok voze (33%).L.B./izvor: Autonet
foto: screenshot/YouTube


anketavožnjaselfijiopasnostmladi vozačiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se