Mojfaks.hr u Vijesti

Kad zbog gužve prekoračiš 'akademsku četvrt': Odsad potvrdu o kašnjenju printaj na računalu!

Iako je odlazak na predavanja studentima ipak malo ležerniji nego učenicima, svejedno se od njih očekuje da u određenom postotku prisustvuju predavanjima.

29. kolovoza 2017 12:12
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

S obzirom da neki profesori ne puštaju studente u dvoranu nakon što predavanje započne, dobro je imati ispričnicu kad vas u dolasku na faks spriječi neka "viša sila" poput prometne nezgode ili kašnjenja tramvaja ili autobusa.

Svi koji putuju u školu ili na posao znaju da se u posebnim okolnostima u prometu od ZET-a pa čak i HŽ-a mogla dobiti potvrda prijevoznika o kašnjenju autobusne, tramvajske ili pak željezničke linije. Za to je bilo potrebno čekati u redu na željezničkoj stanici ili pak tramvajskim ili autobusnim okretištima, a od ove jeseni potvrdu o kašnjenju moći ćete dobiti online. ZET je, naime, "u pogon" pustio e-ispričnicu, obrazac koji se može ispuniti na njihovoj internetskoj stranici, a potom potvrda o neredovitosti prometa stiže na e-mail, piše Večernji list.

"I dosad je bila praksa izdavati \'potvrde o neredovitosti\' kada za to postoji opravdan razlog, odnosno kada se dogode neplanirane situacije na koje nismo mogli utjecati. Potvrde su se preuzimale na remizi, za što se trebalo izdvojiti dodatno vrijeme", objasnio je za ove novine glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

No to se sada mijenja. Pod izbornikom "preuzimanja" na web stranici ZET-a potrebno je odabrati e-ispričnicu te popuniti podatke o imenu i prezimenu, instituciji kojoj se prilaže potvrda, broju linije koja kasni, a uz datum i vrijeme događaja te e-mail adresu i kontakt.

Kako netko ne bi došao u napast da je krivotvori, iz ZET-a poručuju da je svaka personalizirana i ima jedinstvene oznake te se može provjeriti.

L.B./izvor: Večernji list
foto: arhiva/MojFaks

Još vijesti