Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Kako prepoznati brucoše? Lako! Evo što ih razotkriva...

MojFaks | Vodič za brucoše, 04.09.2013.Kako prepoznati brucoše? Lako! Evo što ih razotkriva...

Konačno si upisao fakultet i čini ti se kao da je svijet tvoj. Zagrijavaš se za predavanja, već si pronašao smještaj i znaš kako ćeš se hraniti te jedva čekaš da se što prije sljubiš s masom studenata i postaneš jedan od njih. Ali, ne tako brzo! Brucoše se zapravo veoma lako opazi u masi jer kao da strše i izgledom i ponašanjem.

Dakle, treba vremena dok se ne uklopimo među ostale studente. I sve je to u redu. A evo kako možemo prepoznati novopečene studente, odnosno po čemu se oni to razlikuju od ostalih, po čemu možemo reći: 'Evo jednog brucoša!'

Nose privjesak oko vrata
– dobili su karticu na fakultetu, ali i ključ od sobe, a te dvije stvari su jako važne i jedan od najvećih vidljivih znakova da su i sami studenti. Stoga hodaju okolo s privjescima oko vrata, odnosno širokim trakama na kojim je prikvačeno navedeno.

Uvijek koriste tacnu u menzi – oni stariji studenti su pravi kuleri i često uzmu samo tanjur i pribor za jelo, ali brucoš se obavezno drži pravila te uzimanje hrane bez tacne za njih je veliki 'No, no!'

Pozdravljaju sve koje sretnu – jednom su vas sreli na predavanju ili u domu i sada ste već super prijatelji, mašu vam i pozdravljaju iz daleka.

>> Poslovi: Provjeri aktualnu ponudu studentskih poslova

>> Skrivena kamera: Pogledajte najstrašniji razgovor za posao – kako biste vi reagirali?


Šalju zahtjeve za prijateljstva na Facebooku svima koje upoznaju – ako su vam saznali ime, nema veze što ste samo jednom ili dva puta razgovarali, odmah će vam na Fejsu poslati zahtjev za prijateljstvom. To im je baš kul, a i žele čim prije biti dobri sa što više ljudi.

Ukrašavaju sobu na stereotipan način – primjerice stavljaju plakate koji prikazuju različita alkoholna pića i slične jer žele vjerovati  da je faks zapravo jedna velika zabava s mnogo alkohola.

Kupuju odjeću s imenom fakulteta – žele cijelom svijetu pokazati da studiraju i jako se ponose imenom fakulteta koji pohađaju. Stoga kupe sve što je raspoloživo, a na čemu piše ime fakulteta te to nose kamo god se uputili.

Nosaju sve knjige na sva predavanja – njihova je torba najveća i najteža jer još uvijek imaju naviku iz srednje škole da nose sve knjige i skripte.

>> Zagreb i Varšava - usporedba studentskog života iz prve ruke

Dižu ruku za vrijeme predavanja kako bi pitali profesora mogu li na WC – još jedna navika iz srednje koje se teško riješiti tako na brzinu.

Jako se uzbude oko brucošijade i svakog sličnog partyja – a ondje odlaze s deset svojih jako 'bliskih' prijatelja. Svaki studentski party za njih je ludilo i padaju u nesvijest od uzbuđenja.

Vjeruju da su otporni na alkohol – i zato ga gutaju u velikim količinama dok konačno ne shvate da baš i nisu.

N.LJ.J.
Foto: photoxpress.com


Provjeri još...

>> Nezadovoljni studenti zasadili marihuanu po cijelom gradu 

>> Seks među studentima – da na jednu noć, ne na prvom spoju!

>> Najgore od najgoreg – što vas sve loše može zadesiti na faksu?

>> Drama, seks, razočaranje... Evo što ćete doista naučiti studirajući! 

>> Sve u znaku ljepotica – evo kako se tulumarilo proteklog vikenda 

>> Puno seksa (ni)je dobro za studente


brucošifakultetstudiranjefaxebancijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se