Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Kako razvijati i programirati aplikacije za Windows Phone 7

MojFaks | Vijesti, 13.01.2012.Kako razvijati i programirati aplikacije za Windows Phone 7

Microsoft Hrvatska, u sklopu natjecanja Windows Phone 7 App Challenge, organizira dvodnevno događanje 'WP7 Hackathon', tijekom kojeg će studenti naučiti programirati aplikacije za platformu Windows Phone 7.

Dvodnevna edukacija i natjecanje na fakultetima u tri grada

'Hackhaton' će biti organiziran kao dvodnevno natjecanje na fakultetima
u Osijeku, Zagrebu i Splitu. Domaćin 'Hackathona' u Osijeku bit će Elektrotehnički fakultet Osijek 16. i 17. siječnja, a 18. i 19. siječnja događaji će biti održani u uredu Microsofta Hrvatska za sve studente na području grada Zagreba. Studente će u Splitu ugostiti Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, 26. i 27. ovog mjeseca.

Prijaviti se mogu studenti koji se bave razvojem softvera, ali i ljubitelji platforme Windows Phone 7, koji za prijavu trebaju predočiti aplikacijski razvojni paket u XAP formatu ili objavljenu aplikaciju na WP7 Marketplace. Prilika je to za studente koji se bave razvojem softvera za pametne telefone, kao i za entuzijaste koji nisu nužno programeri, da nauče programirati aplikacije za Windows Phone 7.Uz natjecanje održavat će se i edukacija pa će se moći doznati kako iskoristiti sve napredne mogućnosti korisničkog sučelja Metro i aktivnih aplikacija na glavnom zaslonu, prednosti mobilne inačice preglednika Internet Explorer 9, kako objediniti aplikacije i usluge te iskoristiti mogućnosti jednostavnog povezivanja, komunikacije i razmjene sadržaja korištenjem online servisa.

Ističe se kako su ovakva natjecanja i edukacija odlična prilika studentima da rade na konkretnim projektima, a ne samo da mogu steći vrlo vrijedno iskustvo, već i na temelju rezultata mogu pronaći kakav honoraran ili čak stalan posao.Edukacije i natjecanja će se, osim u Lijepoj našoj održati i u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Cipru, Estoniji, Kazahstanu, Latviji, Litvi, Malti i Srbiji.

Čak 20 posto svih aplikacija, a trenutno ih je objavljeno više od 50.000 na Windows Phone Marketplaceu isprogramirali su studenti.

Više informacija i prijave na: http://www.wp7appcomp.com/

N.LJ.J.


studentinatjecanjeobukawindowa phone 7mobitelaplikacijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se