Mojfaks.hr u Vijesti

Kamen, krš i maslina: na Umjetničkoj akademiji u Splitu uskoro studij klapskog pjevanja

Ubrzo nakon što ga je prošlog ljeta sveučilišni Senat izabrao za rektora, prof. dr. Šimun Anđelinović je za list Slobodna Dalmacija najavio kako, među ostalim, tijekom svog mandata u dogovoru s Umjetničkom akademijom (UMAS) planira pokrenuti Studij klapskog pjevanja.

27. travnja 2015 17:02
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Prvi čovjek Sveučilišta naglasio je kako je klapsko pjevanje naše nematerijalno dobro, što je prepoznao i UNESCO, te kako zavrjeđuje da ga se uzdigne na višu razinu. Na tragu te najave, sa Sveučilišta stiže najava kako će s UMAS-om, Festivalom dalmatinskih klapa Omiš i Zakladom “Ljubo Stipišić Delmata” u utorak 28. travnja, u 20 sati, u velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta potpisati sporazum o međusobnoj suradnji u području visokog obrazovanja, znanosti i umjetnosti u okviru svojih zajedničkih interesa, a sve će biti popraćeno koncertom klapa.

Suradnja će se, kako se ističe, odvijati na znanstvenim, umjetničkim i obrazovnim projektima, te na unapređenju kvalitete nastave, studentskog i standarda zaposlenika u domeni kulture i umjetnosti, a koje su vezane uz klapsko pjevanje.

Time će biti obuhvaćena organizacija tribina, okruglih stolova, radionica i razgovora kroz djelatnost Sveučilišta, Akademije, Festivala Omiš i spomenute Zaklade, a u cilju predstavljanja programa i projekata klapskog pjevanja, te razvoja kulture klapskog pjevanja na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Slobodna Dalmacija
foto: arhiva

Još vijesti