Mojfaks.hr u Vijesti

‘Kao lički medvjedi’: koliko su sveučilišni profesori zaštićeni?

Profesor Radovan Grandić sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu neće snositi nikakve sankcije zbog toga što je studente godinama zastrašivao i tjerao da kupuju njegove knjige kako bi položili ispit.

25. rujna 2014 12:48
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Štoviše, uprava fakulteta i pokrajinska inspekcija “žmire” i pred novim ispadima profesora Grandića, objavljuje 24 sata.
 
Novinari iz spomenute redakcije, pisali su o profesoru Radovanu Grandiću još 2008. godine, nakon što su primili brojne pritužbe njegovih studenata. U posljednjem tekstu u rujnu ove godine objavljena je i jedna od uplatnica koje je profesor Grandić dijelio studentima pred ispit.

Iznos na uplatnicama određivao je proizvoljno, a studenti bi s dokazom o uplati izlazili na njegov ispit. Novac je navodno pokrivao cijene knjiga koje je profesor Grandić davao studentima pred usmeni ispit.
 
Nakon objavljivanja teksta sa slikom uplatnice, uprava Filozofskog fakulteta odgovorila je za “24 sata” da će ispitati slučaj. Nakon dva tjedna, dobili su sljedeći odgovor:

Provera je u toku, i to u skladu sa uobičajenim procedurama analize studentske evaluacije i evidencije studentske službe o prolaznosti i uspešnosti studenata na ispitima, ali ovaj put sa posebnim osvrtom na predmete koje drži prof. dr Radovan Grandić.

Studenti pričaju da je 7. rujna na ispit kod profesora Grandića izašlo između 30 i 50 studenata i da je više od polovine njih potpisalo da pisanja u novinama nisu istinita.

Studenti strahuju od Grandića, prolaznost je veoma mala, a svima je potreban uslov za narednu godinu i bodovi za budžet. Mislim da su, oni koji su se potpisali, verovali da će potpisom olakšati prolaz”, kaže jedna studentica.

Više o čitavom slučaju možete pročitati ovdje.

Želimo čuti i vaša iskustva! Ispunite kratku i anonimnu anketu u nastavku - neće vam oduzeti puno vremena!



L.B./izvor: 24sata.rs
foto: sxc.hu

Još vijesti