Mojfaks.hr u Vijesti

Teško im pala izolacija: Studenti razvalili vrata soba i izašli iz karantene da bi se družili

Skupina bosanskohercegovačkih studenata koja se iz Njemačke vratila u Bosnu i Hercegovinu već nekoliko dana nalazi se u karanteni u Hotelu 'Tuzla'. Prošloga tjedna stigli su u BiH, a sinoć su prekršili pravila izolacije.

10. travnja 2020 18:39
Teško im pala izolacija: Studenti razvalili vrata soba i izašli iz karantene da bi se družili

Teško im pala izolacija: Studenti razvalili vrata soba i izašli iz karantene da bi se družili Foto: MojFaks

U karantenu u Hotelu Tuzla borave 63 studenta i manji broj osoba koje su se iz Francuske također vratile u BiH. Kako piše Klix.ba, studenti su sinoć organizirano odvalili barijere na vratima soba iz kojih su izašli te organizirali druženje u grupama

...Mobiliziran prvi studentski dom u Hrvatskoj! Pripreme za iseljavanje studenata počinju već sutra...


Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) Amra Kapidžić potvrdila je ovu informaciju kazavši da su studenti prvobitno uklonili barijere koje su se nalazile na vratima hotelskih soba u kojima boravi po jedna osoba.

"Policijski službenici koji su sinoć bili na osiguranju hotela u 22 sata su čuli buku koja je dopirala iz dijela u kojem su smještene osobe u karantenu. Nakon toga su obavijestili Policijsku postaju Istok, a nakon što su obukli zaštitna odijela ušli su u objekt u kojem su evidentirali određeni broj osoba koje su kršile mjere izolacije, jer su ih zatekli u sobama ili u hodniku u druženju", kazala je Kapidžić za Klix.ba.

...Oboljeli studenti ne bi smjeli boraviti među drugim kolegama? Samoizolacija u studentskom domu ipak – NIJE MOGUĆA...


Sve nadležne službe obaviještene su o ovom događaju, a svako će u skladu sa svojim nadležnostima poduzeti adekvatne mjere.

"Studenti su napravili incident, odvalili su nekoliko vrata, a nekoliko su otključali te su izašli iz soba. Ovim činom su prekršili uvjete karantena i naredbe o socijalnoj distanci. Na ovaj način su počinili krivično djelo u skladu s članovima 225. i 226. Krivičnog zakona FBiH", kazao je Zoran Jovanović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite za Klix.ba

A.Z.
izvor: Klix.ba
foto: Facebook @Hotel Tuzla

Još vijesti