Mojfaks.hr u Vijesti

Karlovačku studenticu napala dva psa – završila kod psihijatra, pauzirala godinu na faksu...

Dva psa napala pudlicu, a od napada se nije uspjela obraniti ni vlasnica psića pa je i ona zadobila ozljede...

21. rujna 2017 13:53
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Muškarac iz Rovinja mora karlovačkoj studentici isplatiti 4.500 kuna odštete te zatezne kamate na tu svotu, kao i trošak sudskog postupka od 5.000 kuna jer su njegova dva psa boksera krajem srpnja 2014. godine izletjela iz dvorišta i napali njezina psića te ga teško ozlijedili, odlučio je tako nepravomoćnom presudom ovih dana Općinski sud u Karlovcu, piše KAportal.

"Prilikom napada tuženikovih pasa na psa tužiteljice, ona je zadobila lakše tjelesne ozljede, a pretrpjela je i šok i stres, zbog čega je morala zatražiti hitnu liječničku pomoć u Zavodu za hitnu medicinu Istarske županije u Rovinju, a kasnije i kod svog liječnika psihijatra u Karlovcu, te se određeno vrijeme i liječila zbog nastalih posljedica. Zbog pretrpljenog šoka i straha, iako je bila redovan student nije uspjela položiti do isteka studentske godine posljednji ispit niti diplomirati na Veleučilištu u Karlovcu – Stručni studij sigurnosti i zaštite", piše u njenoj tužbi.

Tvrdi da je vlasnik pasa nije želio obeštetiti, pa je odlučila zatražiti odštetu od 10.000 kuna, ali je onda smanjila na 7.570 kuna. U odgovoru na tužbu vlasnik boksera navodi da se ne smatra krivim, ali da mu je zbog svega iskreno žao jer je jedan od njegovih pasa doista ugrizao njezinog psića.

Kaže da je svoje pse držao u zatvorenom dvorištu i da nisu nikoga ugrožavali, ali je netko slučajno ostavio dvorišna vrata otvorenima, pa su psi izašli na ulicu. Tvrdi da vlasnica nije napadnuta, kao i da je odmah zbog svega izrazio žaljenje, te je odvezao njezina psa veterinaru, kao što ga je tamo vozio i naredna četiri dana. Kaže da joj je ponudio i 200 – 300 eura naknade, što ona nije prihvatila, već mu se kasnije obratila pisanim zahtjevom s iznosom od 7.500 kuna.

Tuženi vlasnik je zbog držanja pasa bez nadzora prekršajno kažnjen sa 100 kuna, a podmirio je i sve troškove liječenja ozlijeđenog psa. Tužiteljici su utvrđene ozljede, više ogrebotina na obje nadlaktice i podlaktice, kao i na natkoljenicama. Obavila je i psihijatrijski pregled te joj je utvrđena depresija i propisano liječenje Normabelom.

L.B./izvor: kaportal.hr
foto: Priscilla du Preez/Unsplash

Još vijesti