Mojfaks.hr u Vijesti

Kartaška igra za lakše studiranje medicine

Kartaška igra na foru Pokemona ili Magica odsada bi mogla pomoći studentima medicine da bolje svladaju gradivo o tome koja se bakterijska bolest liječi s kojim antibiotikom. Bakterije su prikazane kao mitska čudovišta protiv kojeg djeluje specifični tip oružja...

28. travnja 2010 14:55
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

The Healing Blade izmislili su Dr. Arun Mathews i Dr. Francis Kong i riječ je o role-playing kartaškoj igri sa svim popratnim monstrumima, čarobnjacima i heroinama, samo što su to u ovom slučaju bakterijska oboljenja i njihovi antibiotici. Dvojica medicinskih megageekova, kako si tepaju, pokrenuli su kompaniju Nerdcore koja želi približiti znanost i igranje, a "The Healing Blade" im je zasada ključni proizvod.

Igra je smještena u fantazmatski svijet i likovi su podijeljeni u kategorije "Apothecary Healers" - koji nose imena prema stvarnim antibioticima, te "Lords of Pestilence" - nazvani prema bakterijama.

"Unutar igre donosi se isti tip odluka baziranih na poznavanju kultura te procjena rizika, baš kao i pri propisivanju antibiotika pacijentu", objašnjava Dr. Mathews.



Dvojac već radi na novom setu karata s ciljem edukacije na temu različitih simptoma i primjerenih načina liječenja i još jedino ostaje pitanje hoće li od studenata medicine napraviti rasu role-playing ovisnika ili će ih motivirati da jednom ipak spuste karte i primjene svoje supervještine u ordinaciji.

Autor: Krešimir Dujmović

Još vijesti