Mojfaks.hr u Vijesti

Karte stereotipa – kako susjedi vide susjede?

Svi znamo kako Amerikanci vide ostatak svijeta, no što je s različitim europskim narodima i nacijama? Kako oni vide svoje susjede? Iako vjerujemo da se bolje poznajemo, ovaj je umjetnik u svojim duhovitim kartama stereotipa otkrio da to možda i nije tako. Yanko Tsvetkov napravio je Kalendar i Atlas predrasuda (Calendar o Prejudice i Atlas of Prejudice), a u nastavku vam donosimo nekoliko karata iz tog atlasa. Kako određeni Europljani vide svoje susjede, bliže ili dalje, pogledajte u nastavku!

10. prosinca 2013 15:28
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nijemci i njihovo viđenje Europe



Da je Hrvatska zemlja za odmor, a Turska izvor radne snage – nije nepoznanica. Izgleda da su Nijemci veliki gurmani jer je većina zemalja na ovoj karti izvor već neke delicije: čokolade, pizze, gulaša, rakije i td. Uz izvor goriva za automobile, što je uopće još važno?
 
Europa prema Berlusconiju!





Svi se sjećamo onog gnjusnog filmića koji je kružio YouTubeom, a prikazuje Berlusconija kako svoj šmrkljić tajnovito stavlja u usta (podsjetnik) ili se kavalirski udvara policajki (još jedan) no kako izgleda Europa iz perspektive ovog, napokon umirovljenog, političara?

Europa po Vatikanu!



Da Crkva ima mišljenje o svemu nije ništa novo niti neuobičajeno, no kako Vatikan vidi svoje susjede i koja su to mjesta na kojima se odmara Djevica Marija pogledajte na ovoj karti.

Gayland?



U jeku proteklih političkih događanja donosimo i kartu Europe kako bi je mogli vidjeti članovi gej populacije. Tko je kul, a tko ne – bacite oko!

Kako je izgledala Europa u prošlosti…



kako velikani, plemenitaš i kraljevi vide svoja carstva? Kako je izgledala Europa u vrijeme Austro-Ugarske monarhije i gdje su u to vrijeme obitavali zombiji pogledajte na karti!

…a kako će izgledati u budućnosti?




Nije lako predvidjeti što će se dogoditi sutra, a za nekoliko desetljeća još je i manje moguće. No, Yanko se okušao i u ovom poduhvatu. Pogledajte koliko je uspio i koliko se slažete s ovim prognozama!

L.B.
Foto: alphadesigner.com


Provjeri još...

Tko putuje za blagdane – neka napuni mobitel ovim aplikacijama! 
Strah od ceste, punice ili ogledala? Predstavljamo vam 10 najbizarnijih! 
Odlične serije koje mogu poslužiti kao literatura 
Bestselleri – osim užitka čitanja nude vam herpes i kokain u tragovima! 
Second hand moda za studentske džepove

Još vijesti