Mojfaks.hr u Vijesti

Knjižnicu Ekonomskog fakulteta napale mačke!

Ne, ne radi se invaziji mačkama za koje znamo da već stoljećima kuju plan kako zavladati svijetom, nego o super suradnji Ekonomskog fakulteta i Slavena Lunara Kosanovića – jednog od naših najpoznatijih grafiti umjetnika.

30. listopada 2015 12:20
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Video je objavljen na Facebook stranici Knjižnica Ekonomskog fakulteta, a u njemu možete doznati sve detalje suradnje.

Do ove, pomalo neobične ideje došlo se iz određenih aspekata važnih za stvaranje grafita i njihovog značenja u širem društvenom kontekstu, odnosno približavanja grafita kao „subkulturnog izloga“ mladim korisnicima usluga knjižnice – studentima.

Zrinka Udiljak Bugarinovski, voditeljica Knjižnično dokumentacijskog centra objasnila je ideju iza ovog projekta: "Naša knjižnica je knjižnica mladih i radi toga smo htjeli ovim grafitom obogatiti prostor i približiti ga prvenstveno našim studentima."

Grafit je izrađen u pomalo atipičnoj tehnici – tehnici akrila – i gotovo je u cjelosti iscrtan kistom, objasnio je autor Slaven Lunar Kosanović.

Svake dvije do tri godine, ovaj zid ponudit će se mladim umjetnicima koji će se na taj način moći izraziti. Sigurni smo da će odsad još i više uživati u novoj knjižnici.



L.B./izvor: Facebook
foto: screenshot

Još vijesti