Mojfaks.hr u Vijesti

‘Koja Bolonja, hoćemo bolognese’: hoće li se napokon otvoriti splitska menza ‘Index’?

Činjenice da su Splitu hitno potrebne nove menze nisu svjesni samo studenti, već i SC i uprava Sveučilišta. Međutim, kao i obično, glavni problem je u nedostatku novca.

27. studenog 2014 12:41
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Gotovo 15 tisuća redovitih studenata pravo na povlaštenu prehranu može ostvariti u samo četiri postojeće menze pri splitskom Studentskom centru, u kojima se dnevno pripremi oko 4 500 obroka.

Znamo da postojeći broj menzi nije dovoljan, imamo dijagnosticirano stanje i prijedloge rješenja, no ne i sredstva kojima bismo ih ostvarili.Važno je sagledati sve nepotrebne troškove i vidjeti što se može učiniti”, kazao je prorektor za studente, studentski standard i sport Boris Maleš.

 S druge strane, dobra vijest je da će studenti do početka iduće akademske godine najvjerojatnije ponovno dobiti menzu u centru grada.

Nakon dugotrajne i mukotrpne borbe za dio prostora nekadašnje menze \'Index\', napokon smo uspjeli riješiti pravne probleme. Projekt menze je pripremljen, novac od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta je na računu, a mi krećemo u postupak javne nabave. Restoran će imati 80 mjesta i vjerojatno će biti otvoren tijekom cijele godine”, otkrila je ravnateljica Studentskog centra Gordana Raos.

Nakon „Indexa“, sljedeća na listi prioriteta je menza na Kampusu, to jest u studentskom domu \'Dr. Franjo Tuđman\'. Prostor je pripremljen, no čeka se na \'financijsku injekciju\', a uz nju bi još jedna menza mogla hraniti splitske studente, i to ona na Medicinskom fakultetu.

Nitko ne spominje tu menzu, koja je već prije tri godine bila gotova. Prostor je potpuno građevinski dovršen, nedostaje samo oprema. S manje novca no što je potrebno za \'Index\', otprilike tri do četiri milijuna kuna, menza bi mogla biti otvorena”, istaknula je Raos.

Više o cijelom slučaju splitskih menzi pročitajte ovdje.



L.B./izvor: Slobodna Dalmacija
foto: screenshot/YouTube

Još vijesti