Mojfaks.hr u Vijesti

Kolegij o vampirima: dodatni bodovi za ubijanje

Prošli su oni dani kad su kolegiji naziva Istraživanje šekspirijanske poetike bili vrhunac zanimljivosti na fakultetima. Danas je u modi – nadnaravno!

30. listopada 2015 11:21
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Taman pred Noć vještica, profesor Anderson je po treći put održava kolegij Vampiri koji se nudi studentima engleskog jezika i književnosti na fakultetu George Mason.

"Ne smatram ovo naprednim stupnjem književne analize. Nadam se samo da će studenti čitati i ući u interakciju s tekstovima i međusobno i da ćemo se svi jako dobro zabaviti", kaže Anderson. "Za sljedeći semestar planiram promijeniti materijale – usredotočit ću se na suvremenije vampirske priče."

Kolegij, jednostavnog naziva Vampiri, upoznaje studente sa klasicima poput Stokerovog romana Drakula i Stephen Kingove knjige Salem Lot, ali i sa suvremenijim radovima. Postoji jedno pravilo – nema Sumrak sage!



"Ne zanimaju nas svjetlucavi i kenjkavi vampiri", objašnjava. "To je razvodnjena verzija nečeg puno interesantnijeg iako neki studenti dođu baš zbog tog filma. Humanizira vampire malo previše što uklanja tu napetost između čudovišta i ljudi."

Dodatne bodove možete dobiti ako donesete neki dokaz da ste ubili vampira. Neki su studenti uspjeli i u tome!

"Za dokaz da ste ubili vampira dobijete ekstra bodove", kaže Maggie Haynes, apsolventica koja je ovaj kolegij odslušala prošlog proljeća. "Dokaz može biti samo prašina ili pepeo ili staklenku šljokica. Ja sam napravila nekoliko klasičnih vampirskih kandži, umočila sam ih u crvenu boju, objesila ih na uzicu i napravila ogrlicu. Dobila sam ekstra bodove za to."

L.B./izvor: USA Today
foto: Freeimages

Još vijesti