Mojfaks.hr u Vijesti

Korisnici Huawei uređaja ipak mogu odahnuti: Američko ministarstvo donijelo novu odluku važnu za poslovanje tvrtke

Američko ministarstvo trgovine produžit će licencu za korištenje operativnog sustava Android kineskoj tvrtki Huawei na još tri mjeseca, piše zimo.hr.

21. svibnja 2019 12:43
Korisnici Huawei uređaja ipak mogu odahnuti: Američko ministarstvo donijelo novu odluku važnu za poslovanje tvrtke

Korisnici Huawei uređaja ipak mogu odahnuti: Američko ministarstvo donijelo novu odluku važnu za poslovanje tvrtke Foto: MojFaks

Nakon što je vijest o prestanku suradnje tvrtke Huawei s američkim Googleom preplavila svijet, iz Ministarstva trgovine poručuju kako će do 19. kolovoza kineska tvrtka ipak moći održavati svoju infrastrukturu u SAD-u te će korisnici Huawei pametnih telefona i tableta svejedno moći nadograđivati Android softver.

Ako se u ta tri mjeseca ne postigne dogovor između Kine i SAD-a, Google će ponovno postaviti blokadu korištenja Androida kineskoj tvrtki. Ren Zhengfei, osnivač Huaweija, rekao je kako su već bili pripremljeni na ovakav ishod. Umjesto toga, najavili su uvođenje svog operativnog sustava, koji bi trebao konkurirati Androidu.

\"Trenutačne akcije američke Vlade podcjenjuju naše mogućnosti. Nećemo prestati s kupovinom američkih čipova, ali kad nam ponestane zaliha, koristit ćemo svoje\", rekao je Zhengfei za CNN.


P.H.

Izvor: CNN, zimo.hr
Foto: Freepik @freepik

Još vijesti