Mojfaks.hr u Vijesti

Kraj 'prijevozne drame': riječki studenti opet mogu kupovati pokaz po subvencioniranoj cijeni

Kraj ožujka donio je nove brige riječkim studentima, a trebalo je pričekati cijeli mjesec da se 'prijevozna drama' razriješi...

6. travnja 2016 13:54
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Naime, omiljeni gradski prijevoznik Autotrolej zbog odluke Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o ukidanju subvencije za prijevoz učenika i studenata, 30. ožujka objavio je da srednjoškolci imaju pravo na subvencionirane cijene mjesečnih karti, dok se za studente ta ista odluka Ministarstva još čeka.

(Podsjećamo na super tekst objavljen na portalu Fiuman.hr koji svakako trebate pročitati ako niste u toku što se ove teme tiče.)

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci kontaktirao je Ministarstvo te su tijekom prošlog vikenda iz zbora najavili da će od ovog tjedna studenti napokon ponovno moći kupovati mjesečni pokaz za javni gradski prijevoz po subvencioniranoj cijeni.

Vijest iz Autotroleja razveselila je studente 5. travnja kad su i službeno objavili da je moguće kupovati pokaz po novoj, subvencionrianoj cijeni, ali i tražiti povrat novca za preplaćene mjesečne karte.

"Obavještavaju se svi studenti kako je danas (5. travnja 2016. godine) od 14 sati krenula prodaja karata po punoj subvenciji, odnosno u iznosu od 60 posto. Subvenciju u iznosu od 27 posto pokriva Sveučilište u Rijeci, a 33 posto gradovi i općine kao što je to bio slučaj i do sada. Prodaja će biti produljena do kraja idućeg tjedna do kada će biti moguć i povrat novca onim studentima koji su kartu kupili po cijeni umanjenoj samo za 33 posto. Za povrat novca potrebna je DC RCC kartica", poručili su iz Autotroleja.

Sve je dobro što se dobro svrši!

L.B./izvor: Fiuman.hr, Autotrolej.hr, sz-ri.com
foto: Pixabay

Još vijesti