Mojfaks.hr u Vijesti

Kronično fali liječnika, psihologa, logopeda, inžinjera

Dok na burzi rada posao čeka više od 300 tisuća hrvatskih građana, postoje zanimanja kojih nedostaje, i to ne u malim sredinama, nego u velikim gradovima poput Splita. U gradu podno Marjana dijele stipendije za čak 14 atraktivnih zanimanja koja su proglasili deficitarnima.

9. Siječnja 2012 13:23
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Više od 14 deficitarnih zanimanja

Ako ste na postdiplomskom studiju iz elektrotehnike, a prosjek vam i nije najsjajniji, velike su šanse da postanete stipendist grada Splita i mjesečno primate 800 kuna. Naime, u Banovini su napravili popis zanimanja od interesa za grad Split na kojemu je, uz diplomiranog inženjera elektrotehnike (odnosno magistra po "bolonji" op.a.), još 14 deficitarnih zanimanja: doktor medicine, magistar farmacije, magistar inženjer građevinarstva, arhitekture, geodezije, magistar matematike, njemačkog jezika i književnosti, fizike, psihologije, logopedije.

"I među ovim deficitarnim zanimanjima postoje razlike kad su u pitanju šanse za posao. Najviše ih imaju doktori medicine koji uđu u našu evidenciju jedino ako nisu položili stručni ispit ili čekaju specijalizaciju. Onih kojih nema ni za lijek jesu magistri psihologije, to pouzdano znam jer smo i mi na zavodu tražili jednog, te magistri logopedije i edukacijske rehabilitacije ili defektolozi, kako smo ih prije zvali", kaže Miroslav Delić, pročelnik splitskog područnog ureda HZZ-a.

> > Cijeli članak pročitaj na posao.hr



Još vijesti