Mojfaks.hr u Vijesti

Kupite kruh i ostavite ga potrebitima u pekarnicama diljem Hrvatske – ‘Kruh za poslije’

Jeste li već čuli ili se uključili u humanitarnu akciju “Kruh za poslije”? Ova plemenita akcija ima za cilj pomoći najsiromašnijima kako bi ovu osnovnu namirnicu svi imali na svome stolu.

27. ožujka 2014 14:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Pravila su jednostavna: kada kupujete kruh za sebe i svoju obitelj ili cimere, kupite još jedan i ostavite ga u pekarnici. Po njega će onda doći netko kome je jednako potreban, ali si ga ne može priuštiti. Nakon što uđe u pekarnicu koja podržava ovu akciju i upita: “Imate li kruh za poslije?”, dobit će jedan od kruhova koji su kupljeni i ostavljeni baš u tu svrhu. Ne zaboravite na račun! Osoba koja dođe po kruh za poslije trebala bi iz pekarnice izađi kako sa kruhom, tako i sa računom koji potvrđuje da je plaćen i oporezovan.

Sve je krenulo nakon osnivanja Portala dobrote. Njegove osnivačice, tri sestre iz Kutine  - Sanja, Tanja i Josipa Bijonda – osmislile su i ideju "Kruha za poslije". Humanitarna akcija od osnivanja proširila se na više od 400 pekarnica diljem Hrvatske, što znači da su ljudi prepoznali njenu vrijednost i voljni su sudjelovati jednako kao i vlasnici pekarnica. 

Popis pekarnica koje su se do sada uključile možete pogledati ovdje, a akciju možete podržati i na Facebooku. Podržite ih još danas!


L.B.
foto: Facebook

Još vijesti