Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Leopard uzorak i djetinjasti natpisi na majicama: Modne greške koje nam se svima omaknu

MojFaks | Vijesti, 21.08.2015.Leopard uzorak i djetinjasti natpisi na majicama: Modne greške koje nam se svima omaknu

Ok, ovo za leoparde i tigrove od glave do pete shvaćamo, ali tenisice na traperice?! Pa to je najbolja kombinacija koja postoji!

Modna pogreška nije zločin (osim ponekad, naravno), a ma koliko znali o pravilima odijevanja ili imali osjećaj za lijepo, prije ili kasnije počinit ćemo je svi - ako to rade slavne osobe s hordom stilista, što ne bismo i mi.

No, nije loše znati što smo pogriješili, a problem je u tome što to nikad nećemo znati u pravom trenutku - svi koji primijete promašaj popratit će ga prezrivim pogledom i ogovaranjem ispod glasa, a nitko se neće potruditi i objasniti u čemu je stvar.

U anketi tvrtke Fractl za Ebay sudjelovalo je oko 1000 žena koje su rekle što im najviše smeta kod odijevanja drugih i iz tih je komentara nastala vrlo zanimljiva lista najvećih modnih pogrešaka.

Modne pogreške muškaracaKako piše na blogu eBay Deals, oko 20% ispitanika slaže se da muškarci pretjeruju s dodacima. Gotovo jednak postotak slaže se da griješe i kod odabira majica s ironičnim ili djetinjastim natpisima, dok oko 15% kao modni grijeh vidi pretjerano miješanje raznih uzoraka na odjeći.

Na listi loših modnih odabira nalaze se i staromodne traperice, loše skrojeno odijelo ili košulja koja ne odgovara, nošenje sportskog ruksaka uz poslovni look pa čak i nošenje tenisica na traperice.

Modne pogreške ženaMalo manje od četvrtine ispitanica smatra da žene pretjeruju sa životinjskim uzorkom. Savjet je da odaberete samo jedan komad s takvim uzorkom, a ostale krpice neka budu jednobojne. Cijeli kombinezon i uz to šešir u leopard uzorku, veliko je pretjerivanje.

Na drugom su mjestu vidljive naramenice od grudnjaka, što smeta 20% ispitanica - kako postoje grudnjaci bez naramenica ili oni s prozirnima, nije to tako teško riješiti.

Preuska odjeća treća je na listi modnih grijeha i lošim odabirom smatra je 17% žena. Kada kupujete odjeću, pripazite da vam odgovara veličina, da vas nigdje ne stišće i ne ističe pretjerano obline.

Na četvrtom je mjestu večernji look koji se nosi danju, dok su odijela za trčanje, djetinjasta obuća, šal koji nema krajeve i kompletan outfit u traperu na samom kraju liste.

L.B./izvor: Metro portal
foto: Gratisography


modakombiniranje odjećemodne pogreškeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se