Mojfaks.hr u Vijesti

Licemjerje visoke politike: iskorištava studente, a kritizira tvrtke koje rade to isto

Hillary Clinton u kampanji za predsjedničke izbore u SAD poziva stažiste da rade za nju za 'besplatnu kavu i priliku da sudjeluju u stvaranju povijesti'. U govoru pred studentima na UCLA 2013. godine optuživala je velike firme da iskorištavaju neplaćene stažiste – kao što to ona sad radi.

27. kolovoza 2015 18:17
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Bivša državna tajnica SAD-a i supruga nekadašnjeg predsjednika Billa Clintona, s kojim je osnovala bogatu "Clinton fondaciju", nema namjeru platiti ni dolara mladima koji žele stažirati u njenom njujorškom predizbornom štabu.

Stažiranje u #Hillary2016 glavnom štabu u New Yorku: "Besplatna kava, sjajan pogled i šansa da sudjelujete u stvaranju povijesti", pisalo je u tweetu njene kampanje.

New York Post navodi da neplaćeno stažiranje omogućava mladima da steknu iskustvo, vještine i kontakte kako bi došli do plaćenog angažmana ili pak da nauče koji je posao za njih ili im uopće \'ne leži\'. Američki list piše i to da bi sve to bilo u redu i u slučaju Hillary Clinton, samo da do prije dvije godine nije pričala potpuno suprotne stvari.


Bill nam je odjednom puno, puno simpatičiji...foto: Twitter

"Firme iskorištavaju stažiste koje ne plaćaju do te mjere da tim mladim ljudima blokiraju šanse da prijeđu na plaćeni posao. Sve više firmi treba svoje takozvane stažiste prebaciti u status zasposlenih", rekla je 2013. u govoru na Sveučilištu Kalifornija u Los Angelesu (UCLA).

Uz to, Clintonova se u kampanji bavi problemima mladih u otplati fakultetskih školarina, navodeći da njen 350 milijardi dolara vrijedan plan obuhvaća i to da svi studenti koji to žele nađu posao za koji će biti plaćeni, minimalno deset sati tjedno.

Očigledno ne, ako rade za nju.

L.B./izvor: ATVBL via Blic
foto: Twitter

Još vijesti