Mojfaks.hr u Vijesti

Lude stipendije – za što se sve studentima nudi lova?

Obično mislimo kako je za dobivanje stipendije dovoljno imati dobre ocjene ili upisati kakav fakultet na kojem su deficitarna zanimanja. Ovo je za mnoge samo nedostižni san, posebice ako se zadovoljavaju dvojkama i trojkama. No, u bijelom svijetu oni koji imaju novaca stipendiraju studente, a da im nisu toliko bitne njihove ocjene već sasvim druge karakteristike.

14. Siječnja 2013 14:43
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Samo za visoke – Tall Club International Scholarship samo je za visoke ljude, odnosno za ovu stipendiju, vrijednu 1,000 dolara mogu se prijaviti studenti koji su visoki barem 188 centimetara i studentice visoke barem 178 centimetara.

Samo za niske – ukoliko imate bili koji oblik patuljastog rasta, možete se prijaviti za stipendiju fundacije Billy Barty. Stipendija je vrijedna 1,000 dolara.

Promo:



Za najvećeg obožavatelja gaziranog pića – Dr. Pepper je gazirano američko piće koje nekoliko godina daje stipendije najvećem obožavatelju vrijednu 2,500 dolara. Za prijavu potrebno je snimiti video u kojem govorite koliko jako obožavate spomenuto piće, a najbolji student u videu dobiva stipendiju.



Za ljubitelje dobrih starih pikula – ako ste zakržljali u pikulanju, vrijeme je da se podsjetite. Naime, američki nacionalni Klub pikula nudi stipendiju za najboljeg igrača na njihovom turniru.

Za haljinu i odijelo od ljepljive trake – Duck Brand Duct Tape nude stipendiju za fakultet paru koji svoju haljinu za maturalni ples napravi od ljepljive trake. Par dobiva 5,000 dolara stipendije te njihova stara srednja škola dobiva dodatnih 5,000 dolara nagrade.



Za ljubitelje slatkiša – američko udruženje za slastice nudi velikodušnu stipendiju od 5,000 dolara za sve studente koje zanima proizvodnja slatkiša. Njam!

Samo za vegetarijance – jeste li se spremni odreći mesa? Vegetarian Resource Group nudi stipendije za studiranje onima koji ne jedu meso. Stipendija je vrijedna 5,000 dolara.

Za poznavaoce alarma za zaštitu od požara – Udruženje za požarne alarme nudi stipendije u vrijednosti 20,000 dolara. No, da uđete u konkurenciju, morate dosta toga znati o alarmima za požar, a pri prijavi morate i riješiti kviz o njima.

N.LJ.J.
Foto: duckbrand.com, screenshot youtube

Provjeri još...
Kako se pripremiti za ispitne rokove?
Najljepša studentica na svijetu dolazi iz – Mostara!

Još vijesti