Mojfaks.hr u Vijesti

Male laži koje si svaki student govori (a posljedice mogu biti velike)

Puno stvari planiramo promijeniti u svojim životima, ali sve uglavnom ostane na riječima. Čekamo ponedjeljke, prve dane u mjesecu i početak godine, ali uglavnom ostajemo ista nedosljedna bića.

20. svibnja 2015 16:45
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Puno stvari planiramo promijeniti u svojim životima, ali sve uglavnom ostane na riječima. Čekamo ponedjeljke, prve dane u mjesecu i početak godine, ali uglavnom ostajemo ista nedosljedna bića.

Nema razloga da se uzrujavate oko toga; svi su mnogo puta odustali od nečega. Jedino što trebate učiniti jest prestati se zavaravati. Evo koje si laži studenti najčešće govore:

#\'Ovo je zadnja epizoda koju gledam\'

Požališ se prijatelju na kavi da ti je dosadno, a on ti predloži da pogledaš, recimo, \'Game Of Thrones\'. Prije nego znaš, prilijepljen si za ekran i misliš si \'moram prestati s ovim, hajde još samo jedna epizoda\'. Jedna po jedna i dolaziš do pola pete sezone.

#\'Ne moram zapisati to, zapamtit ću\'

I nakon toliko godina školovanja, još uvijek vjeruješ \'da ćeš zapamtiti\'? Uzmi olovku u ruke i zapiši to na papir – nemoj cviljeti poslije o tome kako si trebao biti pametniji!

#\'Trebam se prestati brinuti o ovom ispitu, sve će biti u redu\'

Ako nisi učio, tvoje brige potpuno su razumljive i opravdane. Iako se slažemo da nema razloga da se brineš – bit će i drugih rokova!

#\'Danas idem ranije u krevet\'

Koliko god tvoja jutarnja odluka djelovala iskreno i snažno, ovo se jednostavno neće dogoditi. Kada dođe večer, shvatit ćeš da imaš još hrpu obveza za obaviti, a one naravno podrazumijevaju gubitak barem dva sata na društvenim mrežama, gledanje novih spotova Kanye Westa i čitanje svih domaćih i stranih portala.

#\'Još samo 5 minuta\'

Samo 5 minuta.. pa samo još 10 minuta.. i na kraju te budi zvuk budilice, a ti se pitaš koja je godina.

#\'Počet ću učiti za vrijeme sljedećih reklama\'

Ali onda baš počinje napeti dio i ne možeš odustati pa čekaš sljedeće reklame i tako u krugu.. budimo realni – velike su šanse da skriptu nećeš pipnuti do sutra.

Foto: Shutterstock
Izvor: Collegehumor
I.N.

Još vijesti