Mojfaks.hr u Vijesti

Mali trikovi čuda čine: savjeti za bolje učenje!

Uspješno studiranje i kampanjsko učenje ne idu zajedno! Nauči organizirati vrijeme i poboljšaj metodu učenja.

9. Siječnja 2015 17:05
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Učenje je nešto što pojedinima polazi za rukom, a nekima ne. Svaki student razvije svoj stil učenja. Iako svatko ima svoj način učenja postoje neki trikovi koji ga mogu poboljšati.
Neki studenti imaju bolje navike i metode učenja i snalaženja. Bitno je kontinuirano raditi i učiti na vrijeme, a ne kampanjski.

Razdijeli gradivo u manje cjeline
Ako budete učili sve odjednom, gradivo će vam se sigurno pomiješati. Kako bi to spriječili, podijelite ga u manje cjeline. Fokusirajte se na ključne riječi u svakoj cjelini i podcrtajte ih.

Počnite učiti na vrijeme

Vjerujemo kako je ovo lakše reći, nego učiniti! Većina studenata voli ostaviti učenje za kraj, no odviknite se od te navike ako želite dobre rezultate na ispitima. Ako krenete kasno s učenjem, ne samo da nećete stići naučiti, već ćete zaboraviti i ono malo što ste znali.
Razdijelite gradivo u manje cjeline i svaki dan obradite po jednu cjelinu ili dio gradiva.

Trikovi za opuštanje
Smanjite predispitnu nervozu tehnikama disanja ili si za opuštanje pustite glazbu. Glazba poboljšava koncentraciju, naročito instrumentalna koja pospješuje pamćenje.

Ne odustajte!
Pojedine studente uhvati panika jer misle da nisu dobro naučili gradivo pa odustanu od roka. Iako mislite da niste spremni za ispit, ne odgađajte ga u zadnji tren. Možda budete imali više sreće, nego što ste mislili. Možda vas baš pogode pitanja i shvatite da znate neke odgovore. Ako ipak ne prođete ispit, pomirite se sa situacijom - što je, tu je. I drugi padaju! Barem ste izašli na ispit!

Brinite o sebi!

Dobro se naspavajte i pravite pauze između učenja. Zdravo se hranite (ako je to uopće moguće u vrijeme ispitnih rokova) i pijte puno vode. Pauze između učenja iskoristite za šetnju.

U dvoje je lakše!
Učenje u dvoje je zabavnije. Nađite kolegu ili kolegicu s kojom ćete zajedno prolaziti gradivo ili ponavljati. Međusobno se možete ispitivati i objašnjavati ako jednome nešto nije jasno.

I za kraj, kada položite sve ispite i kolokvije, nagradite se dobrim izlaskom.

I.Č./Izvor: Allwomenstalk.com
foto: Pinterest

Još vijesti