Mojfaks.hr u Vijesti

Preko 500 tisuća novih radnih mjesta: Ako želite posao odmah nakon faksa razmislite o školovanju u ovoj branši

Prije nego smo krenuli putem svoje akademske karijere razmišljali smo i o tržištu rada te o tome koliko je naše buduće zanimanje traženo. No, tržište rada mijenja se iz godine u godinu pa se više ne može toliko predvidjeti hoće li neko deficitarno zanimanje izaći iz te 'kategorije', ali prognoze mogu pokazati i što će biti jako traženo. U slučaju da niste sigurni jeste li na pravoj branši, možda biste trebali razmisliti o školovanju za pilota.

30. kolovoza 2018 11:56
Preko 500 tisuća novih radnih mjesta: Ako želite posao odmah nakon faksa razmislite o školovanju u ovoj branši

Preko 500 tisuća novih radnih mjesta: Ako želite posao odmah nakon faksa razmislite o školovanju u ovoj branši Foto: MojFaks

Ako tražite posao, možete razmisliti o školovanju za pilota i odlasku u Kinu, jer Boeing predviđa da će na azijsko-pacifičkom području u sljedeća dva desetljeća biti povećana potražnja za pilotima, tehničarima i kabinskim osobljem, prenosi Lider.

Izvor: Unsplash

Gospodarski rast u toj regiji dovest će do rasta bogatstva, a potom i do povećanog broja putovanja, što će stvoriti potrebu za 240 000 pilota i 317 000 kabinskog osoblja do 2037. godine, piše Lider. Samo Kina će trebati polovinu od toga broja. Naime, američki proizvođač zrakoplova procjenjuje da će Kina trebati 128 500 pilota, jugoistočna Azija 48 500, a južna Azija 42 750.

...40 tisuća kuna mjesečno: U idućih 20 godina 600 tisuća radnih mjesta otvorit će se u ovoj profesiji...


...Žena u \'muškom\' poslu: Jedina vojna pilotkinja u Hrvatskoj podučava studente letenju...


Potražnja za pilotima raste u uvjetima kad se očekuje da će stariji piloti u većem broju otići u mirovinu tijekom sljedećeg desetljeća, a jača potražnja za poslovnim zrakoplovnim uslugama, kao što su helikopterski prijevoz i privatni luksuzni mlažnjaci. Takva predviđanja stvaraju pritisak na zrakoplovnu industriju koja se već bori s nedostatkom pilota i s uskim grlima u treniranju postojećih zaposlenika.

Izvor: Unsplash

Manjak pilota znači ujedno slab rast potencijala zrakoplovne industrije pa u slučaju da odmah želite posao nakon završetka fakulteta i nemate problem s odlaskom u drugu državu raditi, tada je školovanje za pilota upravo za vas.

Ivana Petrić
izvor: Lider
foto: Shutterstock

Još vijesti