Mojfaks.hr u Vijesti

Policija intervenirala na Savi: Studentu razbijena glava, a boce letjele i prema zaštitarima

'Radićevi dani' u dvorištu studentskog doma Stjepan Radić, ovog vikenda protekli su u svjetlu incidenata. Odmah je prve večeri morala intervenirati policija, a osim toga, mnogi studenti i javnost zgroženi su količinom smeća koje su mladi ostavili iza sebe nakon tuluma.

28. svibnja 2018 12:34
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Proslava Radićevih dana, fešte kojom stanari najvećeg zagrebačkog studentskog doma Stjepan Radić obilježavaju dane svog doma, u subotu se pretvorila u potpuni kaos, izvještava 24sata.



Bocama su navodno gađali i zaštitare doma koju su ih tjerali da tulum nastave izvan doma, kazao je novinarima student, svjedok događaja. Fotografije koje su snimili čitatelji ovih novina prikazuju na desetke policajaca u dvorištu doma, među kojima su i pripadnici interventne. Policijski kombiji i deseci vozila bili su na ulazima u dom. Zabavi je prisustvovalo oko tisuću studenata, a nakon incidenta priveden je jedan mladić zbog narušavanja javnog reda i mira.

Student dobio pivskom bocom u glavu


U međusobnoj tučnjavi studenata, koji se nisu htjeli razići nakon slavlja, jedan student je ozlijeđen - dobio je pivskom bocom u glavu.

"Dok su se tukli, netko ga je udario bocom u glavu. Došla je Hitna, a klupa između prvog i drugog paviljona bila je krvava", rekao je jedan od svjedoka za 24sata.

Jedan od studenata fotkao je što su studenti ostavili iza sebe... izvor: Facebook@Studentski dom Stjepan Radić - Sava

Da donekle smire situaciju u tučnjavu su uskočili i zaštitari koji su razdvojili mladiće. Svjedoci kažu da su oko jedan sat zaštitari pokušali potjerati studente da tulum nastave izvan prostora studentskog doma. No studenti su tada, navodno, počeli zaštitare gađati bocama.

...Došli na Turizmijadu pa dobili batine: Studenti iz Hrvatske pretučeni i opljačkani u Budvi...


"Malo se to sve bilo smirilo i došla su dva policijska auta. Netko je potom valjda bacio bocu na policijski auto. Vrlo brzo nakon toga došla je i interventna policija. Koliko sam ja uspio prebrojati bile su tri \'marice\', 10 policijskih auta i oko 30 interventnih policajaca. Nisam znao što će biti pa sam otišao u paviljon", kazao je jedan od stanara studentskog doma Stjepan Radić.

Nakon dolaska i procjene situacije, interventna policija studentima je dala izbor: ili van ili u sobu na spavanje. U roku od pola sata ispraznili su dvorište.

Drugi dan protekao je bez većih incidenata.

Ivana Petrić
izvor: 24sata
foto: Facebook@Studentski dom Stjepan Radić - Sava/Pixlr

Još vijesti