Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Međunarodna premijera filma: 'Tko je smjestio Kaktusiću?'

MojFaks | Vijesti, 06.11.2018.Međunarodna premijera filma: 'Tko je smjestio Kaktusiću?'

Drugo izdanje Secret Arts Cinema približava se kraju. Najbolje stvari uvijek dolaze na kraju, pa je tako vrijeme i za jednu međunarodnu premijeru. One su uvijek znak prestiža na našoj filmskoj sceni, a pogotovo kad se radi o filmu u kojem su autorski sudjelovali i hrvatski filmaši. Film kojim se Secret Arts Cinema zaključuje je dokumentarac 'Tko je smjestio Kaktusiću?'.

Glavni je protagonist filma svjetski prepoznat, kultni srpski strip crtač Aleksandar Zograf koji otkriva neobičan strip iz perioda Drugog svjetskog rata. Njegov je junak Kaktusić – mali kaktus zarobljen u tegli. Zaintrigiran tim pronalaskom, Zograf istražuje tajanstveni život autora Kaktusića – nedovoljno poznatog umjetnika Veljka Kockara. Riječ je o pothvatu kojim je Zograf saznao da crtež doslovce može biti važniji od života.Veljko Kockar je bio mladi umjetnik koji se služio svojim crtačkim talentom i stripovskim umijećem u pogrešno vrijeme i sasvim sigurno na pogrešnom mjestu. Pogrešnom jer karikatura i slobodna misao rijetko kada postoje u ispravnom vremenu i prostoru. To nam je nedavno iznova potvrdila tragedija u Charlie Hebdou, baš kao i redovne vijesti o otkazima karikaturistima po cijelome svijetu: Tihomir Lovrić (Slobodna Dalmacija), Dušan Petričić (Politika), Dieter Hanitzsch (Sueddeutsche Zeitung), Avi Katz (Jerusalem Report), Rob Rogers (Pittsburgh Post-Gazette)...

Tko je smjestio Kaktusiću redatelja Đorđa Markovića hrvatska je manjinska koprodukcija Nukleus Filma podržana od strane Kreativne Europe što je i posve logično jer je riječ o kreativnom dokumentarcu u kojem se savršeno nadopunjuju strip, film i animacija.Film "Tko je smjestio Kaktusiću?" na Secret Arts Cinema ima ekskluzivnu hrvatsku premijeru - u svakom gradu samo jedno prikazivanje! Prvo će ga imati priliku pogledati zagrebačka publika 7. studenog u Kaptol Boutique Cinema, potom riječka 19. studenog u Art-kinu Croatia, a onda i splitska 5. prosinca u Kinoteci Zlatna vrata.

Secret Arts Cinema je filmski tematski program u produkciji udruge Pari Pikule. Od 15. listopada do 5. prosinca organizira niz iznimno zanimljivih projekcija u tri hrvatska grada. Četiri filma u Rijeci (Art-kino), Splitu (Kinoteka Zlatna vrata) i Zagrebu (Kaptol Boutique Cinema & Bar) bojaju jesen filmovima koji slave ljudsku kreativnost najrazličitijim paletama i sigurnim autorskim potezima.


Na premijeri 7.11.2018. u 20 sati u Kaptol Boutique Cinema bit će i redatelj filma Đorđe Marković.

Pridružite nam se i osigurajte svoje ulaznice na blagajnama kina Kinoteke Zlatna vrata Split ili online

Kaptol Cinema Boutique www.kaptolcinema.hr

Art-kino Rijeka https://www.ulaznice.hr/web/event/67/5472

Trailer film "Tko je smjestio Kaktusiću?" https://www.youtube.com/watch?v=N-1UmNE2S7U

Teaser za cjelokupni filmski program Secret Arts Cinema https://vimeo.com/294680546

FB stranica Secret Arts Cinema  https://www.facebook.com/SecretArtsCinema

FB event za 7.11.2018 - Zagreb - Najava Međunarodne premijere "Tko je smjestio Kaktusiću?" https://www.facebook.com/events/710196386013144/

Web Stranica Secret Arts Cinema  www.secretartscinema.com

PR tekst


Tko je smjestio KaktusićufilmpremijeraKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se