Mojfaks.hr u Vijesti

Jedan od najmlađih hrvatskih gradova odsad se može pohvaliti veleučilištem

Jedan od najmlađih gradova u Hrvatskoj, Bjelovar, dobio je svoje veleučilište. Naime, ono je nastalo tako što je Visoka tehnička škola u Bjelovaru prerasla u Veleučilište. Ovo je sigurno odlična vijest za studente podno Bilogore koji ne žele napustiti svoj grad zbog studija.

3. studenog 2017 13:18
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na Veleučilištu Bjelovar studenti će studirati mehatroniku i sestrinstvo, a od ove akademske godine i preddiplomski studij računarstva. Nakon realizacije preduvjeta koji proizlaze iz Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, na 4. sjednici Gradskog vijeća Grada Bjelovara održanoj 30. listopada 2017. godine Visoka tehnička škola u Bjelovaru prerasla je u Veleučilište u Bjelovaru, piše na službenim stranicama Veleučilišta u Bjelovaru.


Izvor: Wikipedia

Temeljem te odluke i Statuta, 30. listopad proglašen je Danom Veleučilišta u Bjelovaru. Kako stoji na službenoj stranici, prerastanje u Veleučilište širi mogućnosti suradnje na nacionalnoj i međunarodnoj razini, otvara prostor razvoju specijalističkog diplomskog studija i razvoj novih smjerova usklađenih s potrebama i strateškim odlukama Grada Bjelovara. 

Više informacija o ovoj veleučilištu pročitajte ovdje.

Ivana Petrić
foto: vtsbj.hr

Još vijesti