Mojfaks.hr u Vijesti

Miješana ili slavonska: Omiljena pizza otkriva tvoj karakter

Tko bi rekao da odabir omiljene pizze odaje ponešto o našem karakteru? Srećom pa postoje znanstvenici kojima padne na pamet proučavati upravo to!

27. studenog 2015 11:20
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Dr. Alan Hirsch je jedan od takvih znanstvenika kojemu nijedno pitanje nije nevažno. Proveo je istraživanje na temelju kojeg je došao do zaključka da odabir pizze daje naslutiti o nama puno više no što mislimo.

Istraživanje je proveo na 500 ispitanika, a studiju je utemeljio na Freudovoj teoriji ličnosti,
prenosi Večernji list.

Evo što bi konobar mogao saznati o tebi po vrsti pizze koju naručuješ:

Slavonska

Pizza začinjena kobasicom, kulenom i ljutim dodacima opisuje svojevrsne lijenčine i osobe koje vole sigurnost. Uživaju u svom svijetu u koji su dobro došli svi koji će prihvatiti njihove uvjete. Najdraži oblik zabave im je u toplini doma uz dobar film, igrice i birano društvo.

Vegetarijanska

Osobe koje najviše uživaju u pizzi bez mesa, obogaćenoj povrćem, igraju na sigurno i ne vole velike promjene. Mirne i staložene osobe koje se ne vole isticati, kako u društvu, tako i na radnom mjestu. Nisu konfliktne i ne vole velike promjene u životu.



Hawaii ili pizza s plodovima mora

Ukusna pizza s dodatkom egzotičnog ananasa opisuje osobe koje u životu vole riskirati. Uživaju u promjenama i vole istraživati nove stvari u životu. Vesele i zanimljive osobe koje imaju svoja pravila i baš ih briga za društvene norme.

Miješana pizza

Osobe koje uživaju u klasičnoj šunka-sir-gljive varijanti pizze u životu najviše cijene sigurnost i ravnotežu. Vole isprobavati nove stvari, ali uvijek se vraćaju na staro. Smirene osobe koje ne vole pretvaranje.

Pizza s mesom

Ukusna pizza dodatno obogaćena bolonjezom, piletinom ili ekstra kobasicama opisuje osobu koja uživa u svemu što dotakne, a posebno hrani i društvu. Imaju birani krug prijatelja i teško sklapaju nova prijateljstva. Partner im je najbolji prijatelj, a ponekad se mogu osjećati usamljeno. Karakterizira ih i borbeni duh.

Pizza s pršutom i rikulom

Osobe koje uživaju u ovakvom zalogajčiću uživaju i u životu. Elegantne su i profinjene, vole putovanja i nove izazove, prate trendove i ne libe se isprobati nove stvari. Društvene su i vesele individue.

Pizza s feferonima

Ako volite pizzu s feferonima i ona vam je prvi izbor, zabavna ste osoba, ponekad i ratoborna. Usredotočeni ste na ljude i događaje. Volite tulumariti i dobro se zabavljati.



Pizza s dodatkom jajeta

Ako vaša pizza uz omiljene sastojke na vrhu mora sadržavati i jaje, vi ste pouzdana osoba koja pruža podršku ljudima u vašoj okolini i koja ne traži puno pozornosti.

"Hvala Freudu koji je prvi uočio da osobnost određuje vrstu hrane koju preferirate. Primjerice, ako volite ljutu i začinjenu hranu, vi ste vrlo vjerojatno osoba koja voli rizike i adrenalin koji dolazi s njim, dok su ljudi koji preferiraju proteine u obrocima najčešće društvene osobe koje uživaju u izlascima", kaže dr. Hirsch. "Hrana može biti emotivna stvar zbog svog okusa, teksture ili mirisa i mi često preferiramo određenu vrstu hrane zbog naših temeljnih osobina ličnosti."

L.B./izvor: Večernji list
foto: Freeimages, Tumblr

Još vijesti