Mojfaks.hr u Vijesti

Mislite da je vaš posao bezveze? Evo kako je na faksu novce zarađivao naš novi predsjednik – Zoran Milanović

Zoran Milanović pobijedio je na predsjedničkim izborima 5. siječnja 2020. godine čime je postao peti predsjednik Republike Hrvatske.

7. Siječnja 2020 14:07
Mislite da je vaš posao bezveze? Evo kako je na faksu novce zarađivao naš novi predsjednik – Zoran Milanović

Mislite da je vaš posao bezveze? Evo kako je na faksu novce zarađivao naš novi predsjednik – Zoran Milanović Foto: MojFaks

Protukandidatkinju, dotadašnju predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, pobijedio je sa 104.901 glasom prednosti. Milanović je na izborima dobio 1.034.389 glasova, piše Dnevnik.hr.

Dobitnik Rektorove nagrade prodavao usisavače kao student


Rođen je 30. listopada 1966. u Zagrebu. Srednju školu završio je u Centru za upravu i pravosuđe, a potom je upisao Pravni fakultet u Zagrebu. Sveučilišnu nastavu počeo je pohađati godinu kasnije zbog služenja vojnog roka. Bio je uspješan student i dobitnik Rektorove nagrade.

Suprugu Sanju, danas poznatu liječnicu, upoznao je 1991. na dočeku Nove godine. Svoje prvo zajedničko putovanje platili su si tako što su po stanovima prodavali usisavače.

Karijera nakon diplome


Nakon završetka fakulteta zaposlio se na Trgovačkom sudu u Zagrebu, a od 1993. godine radi u Ministarstvu vanjskih poslova.

Zoran Milanović imenovan je 1996. savjetnikom u hrvatskoj misiji u EU-u i NATO-u u Bruxellesu, gdje je 1998. završio poslijediplomski studij europskog i komparativnog prava te stekao titulu magistra.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Dnevnik.hr
foto: Facebook@Zoran Milanović

Još vijesti