Mojfaks.hr u Vijesti

Mladi vozači voze pijani, bez položenog vozačkog i bježe od policije!

Strože odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama počele su se primjenjivati, no čini se da mlade vozače to naročito ne interesira.

30. kolovoza 2019 17:01
Mladi vozači voze pijani, bez položenog vozačkog i bježe od policije!

Mladi vozači voze pijani, bez položenog vozačkog i bježe od policije! Foto: MojFaks

U proteklom tjednu zagrebačka policija imala je posla. Prekoračenje brzine, bijeg, vožnja bez vozačke i pod utjecajem alkohola samo su neki od prekršaja zabilježenih na zagrebačkim ulicama. Hina izvještava, a Jutarnji list prenosi nekoliko slučajeva u kojima su glavni akteri mladi vozači. 

Jedan 25-godišnjak proteklu srijedu, oko 22 sata u Ulici Ljudevita Posavskog u Sesvetama, uhvaćen je za volanom bez položenog vozačkog ispita, a u svom automobilu bez odobrenja imao je oružje i streljivo. Mladić je dobio kaznu od 20 tisuća kuna i mjeru zabrane upravljanja vozilom u trajanju od 12 mjeseci. 

U odvojenom slučaju, njegov vršnjak na Ksaverskoj cesti prekoračio je dozvoljenu brzinu. Kod sebe nije imao vozačku i prometnu dozvolu, ni osobnu iskaznicu, a utvrđeno je kako je vozio dok je bio pod zabranom upravljanja motornim vozilima. Kažnjen je s 11.800 kuna i novom mjerom zabrane upravljanja vozilom u trajanju od tri mjeseca, prenosi Jutarnji list. 


...Vožnja bez položenog vozačkog, alkohol i paprene kazne za mlade vozače! Budite oprezniji u prometu...


Najviše posla čini se da je policiji zadao pijani 21-godišnji vozač koji je u četvrtak rano ujutro vozio neprilagođenom brzinom na Aveniji Marina Držića. Nakon što su ga policajci pokušali zaustaviti počinio je još niz prometnih prekršaja, a utvrđeno je da nema ni položen vozački ispit. 

Jutarnji prenosi kako se mladi vozač oglušio na policijsku naredbu da zaustavi vozilo i dao se u bijeg ali je dolaskom do raskrižja s ulicom Hrvatske bratske zajednice zbog neprilagođene vožnje naletio na rubni kamen pješačkog otoka. Potom je sa suputnikom iz vozila pokušao pobjeći, ali je uhvaćen. Utvrđeno je da je vozio pod utjecajem gotovo 1,4 promila alkohola, zbog čega je smješten u posebne prostorije do otriježnjenja. 

Na Prekršajnom sudu u Zagrebu određeno mu je zadržavanje u trajanju od 15 dana radi opasnosti od ponavljanja djela, nakon čega će protiv njega biti nastavljen prekršajni postupak, kažu u zagrebačkoj policiji.  

Tjedan je sve u svemu bio brz, a kako utjecati na vozače da budu odgovorniji u saobraćaju, čini se da taj odgovor ne daju ni ove paprene kazne.  

A.Z.
Izvor: Jutarnji list
Foto: Freepik

Još vijesti