Mojfaks.hr u Vijesti

Mogu li ostati zauvijek? 7 otkačenih hostela iz kojih nećete željeti otići!

Ako vam se pri spomenu riječi hostel pojavljuju slike zastarjelih kantina, soba bez prozora, trošnog namještaja i tapeta iz drugog svjetskog rata, varate se - hosteli nisu ono što su bili!

3. prosinca 2013 11:52
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kokteli pored bazena, iznajmljivanje bicikala i moderan dizajn novog namještaja mogli bi vas natjerati da pomislite kako ste odsjeli u Hiltonu. Bez brige, cijene su i dalje puno pristupačnije nego tamo, a i ekipa mnogo zabavnija. Predstavljamo vam 7 hostela koje morate izabrati.

1. Kex Hostel - Reykjavik, Island



Kada hostel otvaraju prijatelji, od kojih su neki redatelji, a neki bivši nogometaši, rezulat bude čista zabava u staroj tvornici keksa. Njihov cilj je bio stvoriti mjesto gdje se putnici, ali i stanovnici, mogu družiti, piti pivo i dijeliti dojmove o Reykjaviku. U sklopu Kexa nalazi se bar koji povremeno služi i kao teretana, a ponekad postaje umjetnička galerija i kino. Gost Kexa neće se iznenaditi ako u hostelu naleti na kakav dobar koncert ili susretne Russell Crowea i Ben Stillera. Ako vam sve ovo nije dosta, u retro brijačnici možete napraviti zanimljivi makeover i držati fige da vas vlastita mama prepozna.


2. U Hostels, Madrid



Ovaj hostel zanimljiv je jer je smješten u palači iz 19. stoljeća, a još zanimljiviji jer je njegov vlasnik bivši backpacker. Drugim riječima, osim što je originalno uređen, zna brinuti o svojim gostima. Prostrane i elegantne sobe minimialističkog dizajna savršen su izbor za svakog putnika. Osim odličnog smještaja, gostima su na raspolaganju svakodnevne besplatne ture grada, iznajmljivanje bicikala te mogućnost izleta na flamenco predstave. Kada vam grad dosadi (ako je to moguće), trk nazad u hostel gdje možete chillati u privatnoj kino sobi ili ispijati koktele na krovu hostela.


3. Generator Venice – Venecija



U kući iz 19. stoljeća na otoku Giudecca smjestio se ovaj zanimljivi hostel uređen izvornim drvenim gredama i istrošenim materijalima. Hipsteri će posebno cijeniti činjenicu da se nije štedjelo na dizajnu; hostel krase zanimljivi komadi namještaja koji daju zabavnu i kreativnu dimenziju cijelom prostoru. Gostima je osiguran besplatan WiFi, kontinentalan doručak, sigurni locker, živa glazba i umjetničke priredbe. Kafić koji se nalazi u sklopu kuće služi ukusne tapase u venecijanskom stilu, punjenu tjesteninu i slavni focaccia kruh.


4. Freehand Miami - Miami Beach, Florida



Vintage namještaj i bujna tropska okolina čine ovaj moderni hostel popularnim. Svaka od 60 soba nosi boho-chic vibru sa šarenim meksičkim detaljima i ručno izrađenim prostirkama iz Perua. Ovdje je lako upoznati druge goste u vrtu pored hostela, između palmi pored bazena ili na satu umjetnosti. Plaža je udaljena samo jedan blok. Animatori su uvijek u blizini tako da nećete propustiti ping pong turnir ili boćanje.


5. Plus Florence - Firenca, Italija



Prekrasan pogled na Firencu koji puca sa terase ovog hotela izmamit će vam osmijeh od uha do uha. Gotovo sve znamenitosti koje morate posjetiti u Firenci su u blizini - potrebno je nekoliko minuta pješke. Ako odlazite tamo u ljetnim mjesecima svakako ponesite kupaći kako biste mogli uživati na vanjskom bazenu, a zimi je na raspolaganju zatvoreni bazen, kao i sauna te turska kupelj.


6. Hostel Suites Florida - Buenos Aires



Ovaj hostel će vas oduševiti od samog starta - vlasnici su se pobrinuli za besplatan prijevoz od zračne luke! U hostelu možete pronaći turističku agenciju tako da rezervaciju tango lekcija, pješačkih tura i satova španjolskog možete obaviti na jednom mjestu. Hodnici su ukrašeni velikim slikama argentinske kulture, a u sobama ćete zateći portrete Eve Peron, Che Guevare, Diega Maradone i mnogih drugih. Budući je hostel u blizini svih popularnijih klubova i kafića, odlazak u noćni život neće vam predstavljati nikakav problem.


7. HI Whistler - Whistler, British Columbia



Whistler hostel je izgrađen 2010. godine povodom Zimskih olimpijskih igara te je služio kao smještaj sportašima. Sobe su opremljenje flat TV ekranima, a neke od njih imaju fantastične poglede na planine. Igraonicu sa kaminom, udobne sofe, kino sobe i još mnogo toga možete pronaći u ovom hostelu. Osim što je samo 15 minuta vožnje udaljen od skijališta, nudi mogućnost grupnih vožnja biciklom, šetnji pa čak i tečaja yoge.

I.N.
Foto: sxc.hu

Provjeri još...

Tko putuje za blagdane – neka napuni mobitel ovim aplikacijama!
Strah od ceste, punice ili ogledala? Predstavljamo vam 10 najbizarnijih! 
Odlične serije koje mogu poslužiti kao literatura 
Bestselleri – osim užitka čitanja nude vam herpes i kokain u tragovima! 
Second hand moda za studentske džepove

Još vijesti