Mojfaks.hr u Vijesti

Muškarci i žene nisu isti – razlika je u mozgu!

Možda i nije istina da su muškarci s Marsa, a žene s Venere – razlika je samo u mozgu.

11. lipnja 2014 18:33
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Iako rado vjerujemo da smo isti, istraživanja su pokazala da i nije baš tako. Postoje razlike u mozgu prosječnog muškarca i prosječne žene, no možda upravo tu leži rješenje za frustraciju koja nastaje pri nerazumijevanju među spolovima.

Različitosti između muških i ženskih mozgova utječu na način na koji reagiramo, stoga se nemojte ljutiti ako vaš partner ne postupa onako kako vi očekujete – sve je stvar percepcije.

Ova istraživanja pokazala su sljedeće:

#Studijom Nacionale Akademije znanosti iz 2013. godine utvrđeno je da fizičke razlike između ženskog i muškog mozga utječu na činjenicu da se muškarci imaju bolju prostornu orijentaciju i mišićnu kontrolu, dok su žene bolje u verbalnim zadacima koji uključuju memoriju i intuiciju.

#2001. godine znanstvenici s Harvarda utvrdili su različite veličine pojedinih dijelova mozgova kod muškaraca i žena te složenije procese u ženskom mozgu koji im omogućuju brže razmišljanje.

#Razlike u mozgu odgovorne su i za broj riječi koje dnevno izgovorimo; dok žene izbrbljaju 20 tisuća riječi, muškarci izuste tek 7 tisuća.

#Znanstvenici sa Sveučilišta u Pennsylvaniji zaključili su da muški mozak ima bolje sposobnosti za percepciju kao i za obavljanje zadanih zadataka, dok je ženski \'bolje osposobljen\' za socijalne vještine, multitasking te emocionalne veze.

Cilj ovog istraživanja nije istaknuti razliku između muškaraca i žena nego shvatiti ovo kao priliku da spoznamo da u pojedinim situacijama drugačije regairamo i u skladu s tim prilagodimo očekivanja te nađemo više razumijevanja za partnere.

Foto: Photoexpress
Izvor: yourtango.com
I.N.

Još vijesti