Mojfaks.hr u Vijesti

Na intervjuu za posao: Pet pitanja koja najbolji pitaju svoje poslodavce

Znamo, kriza je i do posla se teško dolazi. Kada ga konačno dobijemo, ne pitamo mnogo, sretni smo da imamo posao i da dobijemo plaću. Ipak, neke tvrtke dobro posluju i nije im bitno samo uzeti radnika koji se želi uhljebiti već radnika koji će doprinijeti boljitku i razvoju same tvrtke.

12. lipnja 2013 15:55
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U ozbiljnim tvrtkama, na ozbiljnim intervjuima za posao mora da ste čuli pitanje: 'A imate li sada vi kakvo pitanje za nas?' Obično je ovo tek gubljenje vremena jer jedino što poslodavac dobije je zbunjen pogled i slijeganje ramenima te odgovor: 'Paaaa… nemam…' Kako se ne biste i vi našli u sličnoj situaciji, pripremite se i saznajte kojih biste pet pitanja, ili barem neka od njih, trebala pitati i iznenaditi možda svog budućeg poslodavca.

1. Što očekujete da ću postići u prvih 60 do 90 dana?

Ovako ste pokazali da želite početi ozbiljno raditi – odmah i da niste spremni mjesecima samo upoznavati tvrtku. Želim raditi sada, odmah i želim nešto postići!

2. Kakvi su vaši najbolji zaposlenici, koje karakteristike imaju?

Svaka je firma drugačija i traži drugačije svari od svojih zaposlenika. Zašto, stoga, ne saznati koje su to glavne i najbolje karakteristike najboljih zaposlenika koji već rade ondje? Primjerice, negdje je na cijeni kreativnost, a negdje spremnost da se ostaje do sitnih večernjih sati na poslu, negdje spremnost na putovanja, a negdje spremnost na usvajanje novih vještina pa čak i doškolovavanje.

3. Što zaposlenici obično rade u slobodno vrijeme?

Ovdje ne pokazujete da samo mislite na slobodno vrijeme već na to kako ste voljni uklopiti se u tu novu zajednicu na svim aspektima. A sasvim je uobičajeno družiti se s ostalim zaposlenicima za vrijeme pauze pa čak i odlaziti na piće nakon posla.

4. Kako izlazite na kraj s…?

Ovdje ubacite nešto za što ste saznali da je slaba točka ove firme ili općenito firmi koje posluju na sličnom području, primjerice – brze promjene u tehnologijama i trendovima, konkurencija i slične stvari.

5. Što biste istaknuli kao stvari koje najviše pridonose uspjehu tvrtke?

Novi zaposlenik zapravo je nova investicija u tvrtku i, dakako, uvijek je bolje ako se radi o dobroj investiciji. Ovim pitanjem pokazujete da ste spremni sudjelovati u uspjehu koji ima firma za čiji se posao natječete jer uspjeh firme znali i vaš uspjeh.

N.LJ.J.
Foto: photoxpress.com

Još vijesti