Mojfaks.hr u Vijesti

Na što studenti troše najviše, a na što najmanje novca?

I dok se brucoši pripremaju za početak akademske godine, novi podaci pokazuju na što će i koliko otprilike trošiti tijekom studiranja.

18. rujna 2015 17:08
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Britanski studenti potrošit će manje od 200 kuna tjedno na hranu, ali postoji nešto drugo na što će potrošiti puno, puno više...

Lottoland.co.uk je ispitao 2,109 studenata koji žive ili u kampusima, studentskim domovima i one koji su podigli studentske pozajmice. U prosjeku ispada da troše oko 260 funti (2600 kuna) tjedno, a evo i kako i na što distribuiraju svoje troškove:

smještaj – 900 kn
hrana, špeceraj – 150 kuna
alkohol, izlasci – 600 kuna
odjeća, obuća, dodaci – 300 kuna
prijevoz – 250 kuna
ostalo (mobiteli, hobiji, dugovi) - 400 kuna



73% ispitanih izjavilo je da financira školarinu honorarnim poslovima, a 56% ih je izjavilo da su dosad već bili prisiljeni posuđivati novac, bilo iz banke ili od roditelja.

Dan Hawkins s Lottoland.co.uk izjavio je: "Preseljenje iz rodnog grada i početak studiranja često su prva prilika da mladi odrasli ljudi postanu odgovorni po pitanju vlastitih života i financija. To je iznimno uzbudljiv period koji studentima omogućuje druženje i izlaženje s prijateljima, ali podatak da se toliko velik dipo budžeta troši na alkohol mlao zabrinjava."

Unatoč tome, pozitivan je podatak koji kaže da studenti prema kraju studija ipak postanu malo odgovorniji što se trošenja novca tiče.

L.B./izvor: Metro.co.uk
foto: Freeimages

Još vijesti