Mojfaks.hr u Vijesti

Način na koji klopaš pizzu otkriva ponešto o tebi

Ako pizzu preklopiš, saviješ ili na bilo koji način smotaš - ti si 'pokretač' i u svemu moraš biti naj...

3. rujna 2015 12:18
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Stručnjakinja za govor tijela Patty Wood izjavila je za Cosmopolitan da postoje četiri ključna tipa karaktera od kojih svaki ima neke svoje specifične načine obavljanja svakodnevnih stvari – od klopanja pizza cut-a do navlačenja grudnjaka.

Njen rad temelji se na DISC teoriji američkog psihologa Williama Moultona Marstona koji smatra da su četiri glavne karakteristike osobnosti dominantnost, utjecajnost, submisivnost i usklađenost. Iako nijedna osoba nema samo jednu od ovih karakteristika nego je najčešće kominacija više njih, svakodnevne aktivnosti ipak nam mogu otkriti što u nama prevladava.

"Nije svatko samo pokretač ili osoba koja utječe na druge. Uvijek se radi o kombinaciji karakteristika tako da ćete u nekim situacijama biti porketač, a u drugima onaj koji utječe na druge", objašnjava Patti.

Saviješ krišku

Ako ne možeš dočekati da ju pojedeš pa ju preklopiš kako bi u što kraćem roku pojeo/la što više – onda si pokretač. Voliš multitaskati i sve moraš napraviti najbolje. Ne brineš toliko o okusu – jednostavno ju želiš što prije pojesti.
Pokretači odbijaju gubiti vrijeme, a cijene efikasnost i visoku kvalitetu, čak i kad je u pitanju pizza.

Bez puno kompliciranja – samo ju pojedeš

Možda misliš da je tvoj način \'normalni\' način, ali grickanje pizze od vrška kriške pa do korice znak je da voliš predvidljivost i da se držiš onoga što ti je poznati. Patti smatra da su to karakteristike "opreznih ispravljača" koji vole biti diskretni i izbjegavaju biti u središtu pozornosti. Vrlo rijetko eksperimentiraš s okusima. Potpuni si perfekcionist i osoba oprezna po naravi.



Prvo pojedeš koricu

Dosađuješ li se često i lako? Ova neobična metoda klopanja pizze karakterizira osobu koja utječe na druge, a kojoj treba pažnja. Ovo su spontani i dramatični ljudi koji se ne boje biti drugačiji od drugih.
Ako prvo jedeš koricu, zahtijevaš pažnju i cijeniš divljenje koje ti netko može iskazati.

Koristiš nož i vilicu

Ako pizzu jedeš nožem i vilicom znači da si "potporanj". Ovo su osobe koje su pouzdane i timski igrači, promišljeni, pažljivi i uvijek spremni pomoći prijateljima u nevolji.
Slijediš uhodane načine, tradicionalniji si tip osobe i najvjerojatnije si odlično rame za plakanje i prijatelj/ica koji/a će se uvijek sjetiti rođendana svih prijatelja i članova obitelji. Sistemski funkcioniraš i voliš rutinu.

L.B./izvor: The Tab
foto: Freeimages

Još vijesti