Mojfaks.hr u Vijesti

Nije za one s niskim prosjekom u indeksu: Nadareni studenti slabijeg imovinskog stanja – ovo je stipendija za vas!

Zaklada Mikec objavila je natječaj za dodjelu stipendija studentima u akademskoj godini 20202021.

9. rujna 2020 15:55
Nije za one s niskim prosjekom u indeksu: Nadareni studenti slabijeg imovinskog stanja – ovo je stipendija za vas!

Nije za one s niskim prosjekom u indeksu: Nadareni studenti slabijeg imovinskog stanja – ovo je stipendija za vas! Foto: MojFaks

U skladu sa Statutom Zaklade Mikec raspisan je natječaj za dodjelu stipendija nadarenim studentima slabijeg imovinskog stanja s područja Međimurske županije za akademsku godinu 2020/2021.

Dr. Antun Mikec, dipl. ing., uspješni je poduzetnik, istaknuti i dugogodišnji član Zavičajnog društva Međimurje i član savjetodavnog odbora Društva koji je 2016. godine ostvario svoju želju i osnovao obiteljsku zakladu s ciljem pružanja financijske potpore nadarenim mladima s područja Međimurja u procesu njihovog školovanja.

...Zaklada Mikec raspisala natječaj za dodjelu stipendija nadarenim studentima...


Zaklada se financira vlastitim sredstvima gospodina Mikeca, odnosno prihodima tvrtki u njegovom vlasništvu i suvlasništvu, a inicijalni plan bio je osigurati oko 700.000,00 kuna godišnje za stipendiranje mladih. Prethodnih godina mjesečni iznos stipendije iznosio je 1100 kuna mjesečno.

Prijava na natječaj


Za prijavu na natječaj potrebno je poslati sljedeće dokumente: zamolbu za stipendiranje s indikacijom socijalnog imovinskog stanja, životopis s osobnim podacima (ime/prezime, adresa, grad, OIB, tel/mob, e-mail) i brojem žiro računa (IBAN), izjavu kandidata o ne primanju drugih stipendija u akademskoj godini 2020./2021., potvrdu o visini dohotka i primitaka svih članova kućanstva izdanu od Porezne uprave za 2019. godinu, potvrdu o upisu (za kandidate koji upisuju 1. godinu studija), potvrdu o upisu i prijepis ocjena (za kandidate na višim godinama), preporuku općinskog načelnika/gradonačelnika ili župnika.

...Stipendije rastu u svim kategorijama! U ovom gradu svi će studenti dobiti VIŠE novca – bez obzira na prosjek...


Prednost pred drugim kandidatima s istim uvjetima imaju prošlogodišnji stipendisti koji su u akademskoj godini 2019/2020. ostvarili prosjek ocjena 4,3 ili veći. Prijave je potrebno poslati poštom na adresu: Zaklada Mikec, Strojarska cesta 20, 10000 Zagreb. Rok za podnošenje prijava je 30. rujna 2020. godine.

...Ove godine \'škicaš\' STEM stipendiju? Provjeri jesi li na PRAVOM faksu i je li tvoj studij na LISTI...


Svi kandidati će o odluci Zakladne uprave i rezultatu natječaja biti obaviješteni do kraja studenog 2020. godine. Kontakt e-mail: zaklada@zakladamikec.hr.

A.Z.
foto: Shutterstock By Silver Wings SS

Još vijesti