Mojfaks.hr u Vijesti

Najbogatiji čovjek zna što bi izabrao: Bill Gates otkrio što bi studirao da opet upisuje faks

Vjerojatno ne postoji osoba na svijetu koja ne zna tko je Bill Gates pa ovaj drugi najbogatiji čovjek na svijetu gotovo svakom izjavom plijeni pažnju javnosti. Ovaj put ima savjet za buduće brucoše u kojemu otkriva koji bi studij upisao kad bi ponovo studirao.

5. lipnja 2018 12:38
Najbogatiji čovjek zna što bi izabrao: Bill Gates otkrio što bi studirao da opet upisuje faks

Najbogatiji čovjek zna što bi izabrao: Bill Gates otkrio što bi studirao da opet upisuje faks Foto: MojFaks

Bill Gates, poznatiji kao jedan od osnivača Microsofta, za Business Insider otkrio je koji bi studij izabrao kada bi se ponovno vratio u "brucoške cipele". Kada bi se vratio u fakultetske klupe, Gates bi, kako tvrdi, upisao studij povezan s razvijanjem umjetne inteligencije, studij vezan za bioznanost ili energiju.

Bill Gates očito zna o čemu priča... izvor: Twitter@BillGates

Sva tri područja koja je nabrojio Gates naziva obećavajućim poljima unutar kojih mladi mogu postići mnogo i ostaviti trag u povijesti čovječanstva. Gates predviđa da će za 15 godina čovječanstvo doživjeti "energetski preporod", a osim toga, američko biotehnološko tržište raste, pogotovo jer privatne firme rade na razvoju "pametnih" lijekova.

...Poklon za diplomu: Kći Billa Gatesa uskoro završava fakultet pa joj je tata kupio dar za 16 milijuna dolara...


...Poznate svjetske tvrtke koje su pokrenuli studenti...


Gates je na Twitteru poručio mladima od 18 godina da već sada imaju više znanja nego što je u njihovim godinama imao on te da se mogu boriti s nepravdom puno ranije, bez obzira je li riječ o "nepravdi s ulice" ili o "svjetskoj nepravdi".

Vjerojatno će neki uvažiti Gatesovo mišljenje i poslušati njegov savjet pa upisati neko od spomenutih područja.

Ivana Petrić
foto: YouTube/Pixlr

Još vijesti