Mojfaks.hr u Vijesti

Najčudnija pitanja za posao koja postavljaju u top svjetskim tvrtkama

Nitko ne voli ići na razgovore za posao. Uvijek su stresni i neugodni, a zbog pitanja kojima nas rešetaju osjećamo se kao glupani koji baš u trenutku kad ne bi smjeli izvale nešto glupo.

25. studenog 2015 16:51
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

I iako većina nas već ima spreman odgovor na najdosadnije i najpredvidljivije pitanje "Koja je tvoja najveća mana?" ili "Gdje se vidiš za pet godina?", oni koji se prijavljuju za radna mjesta u najsnažnijim kompanijama na svijetu mogli bi se iznenaditi.

Business Insider pronjuškao je kroz tisuće neobičnih pitanja koja su kandidatima za posao postavljali na intervjuima, a koji su ih objavili na Glassdooru (stranci za traženje posla) i odabrao je samo one najluđe i najneobičnije.

Jednoj osobi koja se prijavljivala na natječaj za produkt menadžera u Googlu postavili su ovo pitanje: "Odaberi bilo koji grad i procijeni koliko stručnjaka za ugađanje klavira tamo radi."

Drugog kandidata za posao account stratega upitali su: "Kad bi te svijet mogao pamtiti po jednoj rečenici, koja bi to bila?"

Sljedećeg su pak nesretnika u Facebooku upitali: "Koliko bi naplatio za pranje svakog prozora u Seattlu?", a kandidata za posao šefa nabave upitali su: "Koliko se djece rodi svaki dan?" (Odgovor je oko 360 tisuća.)

U Boeingu su upitali potencijalnog inženjera što misli o lava lampama, a Intel je pred svoje potencijalne zaposlenike stavio zadatak osmišljavanja police za začine – za slijepe osobe.


U kompaniji Celgene od kandidata traže da im ispričaju neku priču u Ciscu da odgovorite na pitanje koje biste drvo bili da možete, a u MasterCardu ih je zanimalo kako biste se snašli da vam se jedan od zaposlenika obrati jer mu smeta tjelesni miris kolege s kojim radi.

Cijeli popis možete pročitati ovdje.

L.B./izvor: Bussines Insider
foto: Freeimages

Još vijesti