Mojfaks.hr u Vijesti

Najljepši studentski domovi na svijetu

U ovim studentskim domovima nećete naići na male, tijesne sobe, jedan WC na cijeli kat ili malu, staru kuhinjicu. Ovo su neki od najljepših studentskih domova u kojima bi poželio živjeti svaki student.

30. Siječnja 2015 14:39
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Dio studenata ne voli živjeti u studentskim domovima zbog tijesnih i klaustrofobičnih sobica, dijeljenja sobe s nepoznatom osobom i starih kupaona. Srećom, nisu svi studentski domovi takvi.
Arhitekti su se stvarno poigrali maštom kada su dizajnirali neke od ovih prekrasnih i neobičnih studentskih domova koji su maksimalno opremljeni. Od super modernih građevina s prekrasnim vrtovima do ludih studentskih domova u pustinji, ovo su neki od najljepših domova u svijetu koji motiviraju studente.

Grad na dokovima - Le Havre, Francuska
Izgrađen od starih kontejnera, ovaj moderan studentski dom je podignut od tla. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu i kuhinju, a u sklopu doma imaju prostorije za bicikle, vrtove i mjesta za druženje. 



Trendsnow


Campagneplein  - Enschede, Nizozemska
Ovaj nevjerojatan studentski dom ima 9 katova, a s jedne strane se nalazi 30-metarski zid za penjanje s 2 500 ručkica.



Eikonographia


\'Smarties\' - Utrecht, Nizozemska
Ovaj zanimljivi dom se sastoji od višebojnih aluminijskih ploča, izgrađen kako bi oživio monoton studentski kampus. Dom ima 380 soba, a postoje čak i sobe za partijanje.



Scagliola en Brakkee via designboom

Simmons Hall - Cambridge, Massachusetts
Simmons Hall nije samo dom sa 350 stanova, on je živopisna, ugodna građevina koja sadrži i kazalište, noćni kafić te blagovaonu. Svaka soba ima 9 prozora, a zidovi su izgrađeni tako da zimi svjetlost dopire u sobu, a u ljetnim mjesecima ima hlada. Ovaj dom je dobio nekoliko nagrada za najbolji dizajn.



Scott Norsworthy

Tietgen – Kopenhagen, Danska
Studentski dom u obliku kruga simbolizira jednakost i zajedništvo. Tietgen ima dvije glazbene sobe – u jednoj se nalazi klavir, a u drugoj bubnjevi. Osim glazbene sobe, postoji i teretana, teren za stolni tenis i košarku. Ipak, najzabavniji dio ovoga doma je velika kuhinja opremljena raznim skandinavskim posuđem i aparatima.



Jens Lindhe

Willow Street  – New Orleans, Louisiana
Moderno izgrađen studentski dom s velikim prozorima i balkonima ima prekrasno dvorište namijenjeno studentima za druženje i aktivnosti.



Mack Scogin Merrill Elam Architects

Sklonište Taliesin – Scottsdale, Arizona
Definitivno favorit u kategoriji najneobičnijeg studentskog doma. Ovo \'sklonište\' je smješteno usred pustinje, a studenti mogu ovdje boraviti ako žele.



Screenshot YouTube

Poljane, Slovenija
Ovaj dom je savršen spoj svega onoga što je potrebno jednom studentu – lijepa sobica, kupatilo, blagovaona, privatnost, a arhitekti su dizajnirali i sklopive panele protiv neželjene buke.



MIMOA

M6B1 – Pariz, Francuska
Ovaj neobičan studentski dom je još u razvoju, a predstavlja budućnost studentskih domova.



designboom


I.Č.
foto: Designboom

Još vijesti