Mojfaks.hr u Vijesti

Najmanje 13 studenata poginulo u prometnoj nesreći u Španjolskoj

Najmanje trinaest studentica na razmjeni poginulo je jučer ujutro u prometnoj nesreći blizu Tarragona u sjeveroistočnoj Španjolskoj.

21. ožujka 2016 16:44
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Većina žrtava bila je u dobi od 22 do 29 godina, različitih nacionalnosti. Sudjelovali su u Erasmus programu razmjene međunarodnih studenata.

Dosad je potvrđeno da je 13 od 63 osobe koje su se našle u nesreći preminulo, a 30 ih je ozlijeđeno. Tri su u kritičnom stanju, piše Guardian.

U jutarnjim satima ove nedjelje, autobus pun studenata vraćao se u Barcelonu nakon festivala Fallas u Valenciji. Blizu Tarragona vozač je izgubio kontrolu nad vozilom, skrenuo u suprotni trak te se sudario s automobilom koji je naišao iz suprotnog smjera. Nije bio pod utjecajem alkohola niti droga, a za kompaniju je vozio 17 godina bez ijedne nesreće.



Hitne služne potvrdile su da su studenti na putovanju dolazili iz 19 zemalja: Francusku, Nizozemsku, Finsku, Mađarsku, Njemačku, Švedsku, Norvešku, Švicarsku, Češku, Novi Zeland, Veliku Britaniju, Italiju, Peru, Bugarsku, Poljsku, Irsku, Palestinu, Japan i Ukrajinu.

Rektor Sveučilišta u Barceloni, Dídac Ramírez, otputovao je na mjesto nesreće kako bi pomogao identificirati unesrećene studente među kojima neki nisu imali dokumente. Zaposlenici sveučilišta izrazili su sućut obiteljima poginulih, a proglašena su i dva dana žalosti u ovoj zemlji.

Dio autoceste na kojemu se incident dogodio zloglasan je jer se na njemu često događaju nesreće.

L.B./izvor: Guardian
foto: screenshot/Reuters

Još vijesti