Mojfaks.hr u Vijesti

Najpopularniji košarkaš svijeta izdvaja 40 milijuna dolara za sveučilišno obrazovanje tisuću djece

Ono što je nekad bio Michael Jordan, danas je LeBron James. Najpopularniji košarkaš na svijetu je nebrojeno puta pokazao da ima veliko srce, a to je potvrdio još jednom ovog četvrtka.

14. kolovoza 2015 18:02
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Naime, James je objavio kako će njegova zaklada surađivati sa Sveučilištem u Akronu te kako će u potpunosti sponzorirati više od tisuću školarina za djecu koja se trenutno nalaze u njegovom "Obećajem" (I Promise) programu.

Zaklada "LeBron James Family Foundation" aktivno pomaže djeci od trećeg do sedmog razreda osnovne škole, a James se obvezao da će svim polaznicima programa pokriti sve troškove školarine ako zadovolje zahtjeve studiranja.


Cijena jedne godine studiranja na Sveučilištu Akron iznosi 9500 dolara, što je gotovo deset milijuna dolara za tisuću budućih studenata za samo jednu godinu studija. Ako svi studenti ostanu sve četiri godine na Sveučilištu, dolazimo do brojke od 40 milijuna dolara.

Svaka čast, LeBron. Ne možemo se sjetiti kad je posljednji put neki sportaš ovako visokog profila učinio ovako veliku stvar za obrazovanje i podizanje svijesti o visokom obrazovanju.

F.O.

Još vijesti