Mojfaks.hr u Vijesti

Najtraženiji poslovi u 2014. će biti... Provjerite!

Bussines Insider proveo je istraživanje o najtraženijim poslovima u Americi 2014. godine. Kako smo naviknuli pratiti tredove zapada, za očekivati je da će otprilike slična lista vrijediti i za lijepu našu ili barem zemlje Europske unije.

18. prosinca 2013 14:48
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na prvom mjestu su software developeri - stručnjaci za izradu softvera i aplikacija. Obzirom na rastući trend uporabe tehnologije, naprednih mobitela i raznoraznih aplikacije, ovakav rezultat ne iznenađuje.

Iza developera nalaze se analitičari za istraživanje tržišta i stručnjaci za marketing. Prodaja proizvoda je krajnji cilj gotovo svake industrije stoga ne čudi što se ulaže u marketing.

Financijski analitičar je osoba procjenjuje stanje na burzi, vrijednost obveznica i ostalih vrsta investicija. Gdje ima burze, ima i posla.

Nakon tehnologije, financija i ekonomije na red dolazi zanimanje fizioterapeuta koje se smjestilo na četvrto mjesto najtraženijih zanimanja u SAD-u.

Nestašica web dizajnera je možda razlog potražnje za istim u Americi. u Hrvatskoj imaju duplo manju satnicu nego preko bare.

Logističar se bavi analizom i koordinacijom lanca opskrbe te se procijenjuje porast potražnje od čak 26% za tim zanimanjem do 2020. godine.

Posao prevoditelja u Americi je gotovo jednako popularan kao i u Europi, ali je na našem kontinentu ipak bolje plaćen. Najbolje prolaze oni koji se zaposle u Bruxellesu naravno.

Naftni inženjer razvija metode za izvlačenje nafte iz slojeva ispod zemljine površine. U SAD-u prilično polpularan posao, no u Hrvatskoj je drugačija priča. Zato mnogi hrvatski inženjeri odlaze u arapske zemlje gdje zarađuju pristojne svote.

Na posljednjem, ali ne i najmanje važnom mjestu našao se analitičar informatičke sigurnosti. On planira, usavršava ili nadzire sigurnosne mjere zaštite kompjuterskih mreža i informacija.

I.N.
Foto: photoxpress.com


Provjeri još... Ponuda aktualnih studentskih poslova - Zagreb, Rijeka, Split, Osijek

Još vijesti