Mojfaks.hr u Vijesti

Najviše stipendija do sada: U ovoj će županiji 35 studenata primati novčanu potporu od 700 kuna

Studenti iz Koprivničko – križevačke županije imaju razlog za slavlje jer za njih čak 35 osigurane su stipendije, a najviše ih je namijenjeno studentima sa studija medicine.

12. prosinca 2018 15:10
Najviše stipendija do sada: U ovoj će županiji 35 studenata primati novčanu potporu od 700 kuna

Najviše stipendija do sada: U ovoj će županiji 35 studenata primati novčanu potporu od 700 kuna Foto: MojFaks

Župan Koprivničko – križevačke županije, Darko Koren, potpisao je ugovore za stipendiranje studenata s područja županije za akademsku godinu 2018./2019. S obzirom na velik interes, Županija je osigurala najviše stipendija dosad – čak 35, i to u visini 700 kuna mjesečno, a prema zanimanjima najzastupljeniji je studij medicine s devet studenata, zatim dentalne medicine sa četiri, strojarstva s tri, elektrotehnike s tri, građevinarstva s tri, prava također s tri, logopedije s dva studenta, rehabilitacije s dva, farmacije s dva, kemijskog inženjerstva s jednim studentom, psihologije s jednim, a jedan je i student učiteljskog fakulteta, stoji na internetskoj stranici Koprivničko – križevačke županije.

Izvor: Unsplash

Kriteriji su bili deficitarnost struke, ostvareno pravo na stipendiju u prethodnoj akademskoj godini, ostvaren uspjeh u prethodnoj godini, godina studija, pojedinačne nagrade, socijalni status i druge socijalne prilike te volontiranje.

Više o ovoj temi možete pročitati ovdje.

Ivana Petrić
foto: Wikipedia@Croq

Još vijesti