Mojfaks.hr u Vijesti

Najzabavniji i najukusniji studij: diploma iz pizze!

Svoju ljubav prema ovom najgenijalnijem jelu na svijetu sada možeš okruniti diplomom! Najnovija ludost u svijetu studiranja vijest je da možeš studirati sve vezano uz pizze.

9. prosinca 2015 13:39
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Pizza Hut se udružio sa Sveučilištem Manchester Metropolitan kako bi ponudili 1,500 novih stručnih osposobljavanja tijekom sljedećih pet godina te mogućnost daljnjeg školovanja sve do diplome, ukoliko netko od pripravnika odluči ozbiljnije studirati taj čitavi svijet pizze.

Kandidati će moći savladati umijeće izrade pizza, kao i cijeli niz vještina koje će im biti potrebne za karijeru u ugostiteljstvu. Lanac pizzerija u izjavi za medije naglasio je da su spremni svim kandidatima platiti minimalnu plaću (oko 50 kuna po satu za osobe od 18 do 20 godina, a skoro 70 kuna po satu za kandidate koji su stariji od 21 godinu) što je veća i bolja plaća od zakonski propisanog minimalca za pripravnike (oko 35 kuna po satu).



Pizza Hut nije prvi lanac fast food hrane koji je osmislio nešto ovakvo. 2012. godine KFC se udružio sa Sveučilištem De Montford kako bi ponudili KFC studijski program, a McDonald\'s nudi svojim zaposlenicima školovanje za business menadžere još od 2010. godine.

Ideja Pizza Huta razlikuje se doduše od diploma koje nude KFC i McDonald\'s jer su usmjerene mladim osobama koje se žele školovati za rad u ugostiteljskoj industriji.

L.B./izvor: Mashable
foto: Freeimages

Još vijesti