Mojfaks.hr u Vijesti

Nakon otvorenja – ključ u bravu: menza Index ipak ne hrani studente

Iako smo s veseljem prenijeli vijest da je nova studentska menza u centru Splita napokon otvorena, čini se da je priča dobila svoj epilog na hrvatski način.

13. Siječnja 2016 15:29
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nakon svečanog otvorenja, u menzi se ne prži, ne kuha, ne peče, a studenti svoje gladne trbuhe između predavanja moraju puniti negdje drugdje.

Osim informacija na službenim stranicama Studentskog centra u Splitu, a koje kažu da uprava "restoran \'Indeks\' ne može otvoriti za studente, zbog specifičnosti situacije, dok formalno ne dobiju papire tj. Uporabnu dozvolu, a za koju su ispunili sve potrebne uvjete", mladi HSLS-a pitaju se kako je uopće moguće da je objekt svečano otvoren bez svih potrebnih dozvola?

...Slavlje u Splitu: otvorena studentska menza Index...


Prema informacijama koje su dobili Mladi HSLS-a, nedostaju sanitarna i druge inspekcijske dozvole. "Kako je uopće moguće da se objekt otvorio bez svih potrebnih dozvola?", pitaju se u svom službenom priopćenju medijima.

"Iako se na sva zvona pričalo kako splitski studenti ovog Božića neće ostati kratkih rukava jer će dobiti ovo prekrasno zdanje kao božićni poklon, izgleda da su studenti ipak ostali kratkih rukava! Možda bolje reći da je netko splitskim studentima - \'ukrao Božić\'!
, ironično napominje mladež.

...‘Koja Bolonja, hoćemo bolognese’: hoće li se napokon otvoriti splitska menza ‘Index’?...


Tvrde i da se splitski studenti osjećaju prevareno te da svakako zaslužuju objašnjenje!

"Iskreno se nadamo da ovo nije samo jedna “tipična hrvatska priča” - priča u kojoj gospoda samodopadno pred novinarima postavlja kemen temeljac, režu vrpce i po nekoliko puta u reizborno vrijeme, a posao nikako da se završi", završavaju svoju objavu Mladi HSLS-a.

L.B./izvor: Studentski centar Split, split.hsls.hr
foto: arhiva

Još vijesti